Ministrul Muncii: Vom plati cererile de rambursare pe POSDRU pana la sfarsitul anului

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 17:23
3024 citiri
Ministrul Muncii: Vom plati cererile de rambursare pe POSDRU pana la sfarsitul anului

Mariana Campeanu, ministrul Muncii, a declarat ca toate cererile de rambursare facute de beneficiari in cazul POSDRU, vor fi platite pana la sfarsitul anului.

"Pana in prezent au fost in jur de 1.400 de cereri. Pana la sfarsitul anului ne propunem sa platim toate cererile de rambursare verificate", a spus Campeanu.

Ministerul Muncii, in calitate de autoritate de management a POSDRU, va asigura finantarea beneficiarilor pana cand autoritatile europene vor debloca fondurile pentru Romania.

Oficialul a explicat ca Romania risca suspendarea fondurilor europene pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) din cauza neregulilor gasite in proiectele depuse in perioada 2007 - august 2012.

Comisia Europeana a propus o corectie financiara definitiva de 25% pentru POSDRU.

"La o prima evaluare, corectiile sunt de 75 milioane de euro, dar mai exista un numar de cereri de rambursare care nu au fost procesate si numai dupa procesarea acestora vom sti exact care este suma finala pentru ca este vorba de aplicarea unui procent de 25%", a spus Orban, citat de Agerpres.

Nu este prima data cand Comsia Europeana intrerupe platile pentru programul POSDRU. CE a intrerupt, in luna februarie, platile pe POSDRU dupa ce Autoritatea romana de audit a identificat, in Raportul anual de control 2011, unele deficiente majore ale sistemului de management si control al programului, deficiente care nu au fost corectate.

In cadru programului POSDRU, au fost depuse in perioada 2007 - august 2012 un numar de 10.223 proiecte dintre care, doar 2.500 au primit finantare. Platile de la UE catre beneficiari au totalizat 5,04 miliarde de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#Mariana Campeanu declaratii, #fonduri europene Campeanu, #plati fonduri europene Campeanu , #Audit fonduri europene