Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE ar putea suspenda POSDRU: Romania va pierde 1,2 mld euro

CE ar putea suspenda POSDRU: Romania va pierde 1,2 mld euro


Romania risca sa piarda 100 milioane euro in 2012 si 1,1 miliarde euro in 2013, daca Comisia Europeana va decide suspendarea programului POSDRU, foarte probabila, din cauza "problemelor grave de sistem".

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat intr-o conferinta de presa ca isi asuma restructurarea Autoritatii de Management a POSDRU, daca pana la sfarsitul anului situatia nu se amelioreaza.

"S-au constatat grave probleme de sistem, privind evaluarea proiectelor, procentajele de risc adoptate si sistemul informatic. Este vorba despre programe in care foarte multe persoane au incasat salarii intre 3.500 si peste 10.000 euro lunar. Toata lumea a luat bani de la POSDRU fara control", a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Comisia Europeana ar putea sa suspende programul operational in zilele urmatoare.

"Platile pentru POSDRU vor fi blocate imediat ce va sosi scrisoarea. Este o chestiune de cateva zile. Au fost doua misiuni de audit, una pe sistem in luna aprilie si cealalta pe operatiuni la inceputul lunii mai. Au vizat tot programul POSDRU, de cand a inceput sa functioneze si pana acum", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Leonard Orban.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1800 ori