CE ar putea suspenda POSDRU: Romania va pierde 1,2 mld euro

Luni, 21 Mai 2012, ora 10:42
1853 citiri
CE ar putea suspenda POSDRU: Romania va pierde 1,2 mld euro

Romania risca sa piarda 100 milioane euro in 2012 si 1,1 miliarde euro in 2013, daca Comisia Europeana va decide suspendarea programului POSDRU, foarte probabila, din cauza "problemelor grave de sistem".

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat intr-o conferinta de presa ca isi asuma restructurarea Autoritatii de Management a POSDRU, daca pana la sfarsitul anului situatia nu se amelioreaza.

"S-au constatat grave probleme de sistem, privind evaluarea proiectelor, procentajele de risc adoptate si sistemul informatic. Este vorba despre programe in care foarte multe persoane au incasat salarii intre 3.500 si peste 10.000 euro lunar. Toata lumea a luat bani de la POSDRU fara control", a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Comisia Europeana ar putea sa suspende programul operational in zilele urmatoare.

"Platile pentru POSDRU vor fi blocate imediat ce va sosi scrisoarea. Este o chestiune de cateva zile. Au fost doua misiuni de audit, una pe sistem in luna aprilie si cealalta pe operatiuni la inceputul lunii mai. Au vizat tot programul POSDRU, de cand a inceput sa functioneze si pana acum", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Leonard Orban.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#suspendare POSDRU, #CE suspenda POSDRU, #Ponta POSDRU, #Leonard Orban POSDRU , #Audit fonduri europene