Achizitiile Publice: Am aplicat amenzi de 900 mii de lei pentru nereguli cu fonduri UE

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 15:36
1934 citiri
Achizitiile Publice: Am aplicat amenzi de 900 mii de lei pentru nereguli cu fonduri UE

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a aplicat amenzi de 900.000 lei in urma verificarii a 48 de contracte cu fonduri europene, la care au fost constatate incalcari ale legii, si a sesizat DNA in aceste cazuri, a anuntat presedintele autoritatii.

Seful ANRMAP, Dan Vladescu, a precizat, vineri, ca din cele 48 de contracte incheiate in Programul Operational Competitivitate si supuse verificarii, pentru 8 au fost aplicate amenzi de cate 80.000 lei, iar pentru alte 13 s-au acordat amenzi de cate 20.000 lei.

Potrivit lui Vladescu, amenzile au vizat chiar abateri reclamate de Comisia Europeana in scrisoarea de presuspendare a programului, respectiv incalcarea dispozitiilor privitoare la criteriile de calificare si la factorii de evaluare in procesul de achizitie publica.

Consilierul primului-ministru pentru fonduri europene Eugen Teodorovici a precizat, la randul sau, ca, pana la finalul anului, Guvernul, in consultare cu CE, va trebui sa implementeze un mecanism mai riguros privind conflictul de interese in cadrul proiectelor cu fonduri europene.

Serviciile Comisiei Europene au informat autoritatile romane, printr-o scrisoare, ca au decis sa "presuspende" cea mai mare parte din trei programe cofinantate prin fondurile structurale ale UE, legate de transport, dezvoltarea regionala si cresterea competitivitatii economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#fonduri europene ANRMAP, #amenzi ANRMAP, #contracte fonduri europene ANRMAP , #Audit fonduri europene