Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Achizitiile Publice: Am aplicat amenzi de 900 mii de lei pentru nereguli cu fonduri UE

Achizitiile Publice: Am aplicat amenzi de 900 mii de lei pentru nereguli cu fonduri UE


Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a aplicat amenzi de 900.000 lei in urma verificarii a 48 de contracte cu fonduri europene, la care au fost constatate incalcari ale legii, si a sesizat DNA in aceste cazuri, a anuntat presedintele autoritatii.

Seful ANRMAP, Dan Vladescu, a precizat, vineri, ca din cele 48 de contracte incheiate in Programul Operational Competitivitate si supuse verificarii, pentru 8 au fost aplicate amenzi de cate 80.000 lei, iar pentru alte 13 s-au acordat amenzi de cate 20.000 lei.

Potrivit lui Vladescu, amenzile au vizat chiar abateri reclamate de Comisia Europeana in scrisoarea de presuspendare a programului, respectiv incalcarea dispozitiilor privitoare la criteriile de calificare si la factorii de evaluare in procesul de achizitie publica.

Consilierul primului-ministru pentru fonduri europene Eugen Teodorovici a precizat, la randul sau, ca, pana la finalul anului, Guvernul, in consultare cu CE, va trebui sa implementeze un mecanism mai riguros privind conflictul de interese in cadrul proiectelor cu fonduri europene.

Serviciile Comisiei Europene au informat autoritatile romane, printr-o scrisoare, ca au decis sa "presuspende" cea mai mare parte din trei programe cofinantate prin fondurile structurale ale UE, legate de transport, dezvoltarea regionala si cresterea competitivitatii economice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1675 ori