Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Victor Ponta: In martie ajungem la zi cu platile pe POSDRU

Victor Ponta: In martie ajungem la zi cu platile pe POSDRU


Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) va achita in luna martie toate cererile de rambursare depuse de beneficiari si aflate in intarziere, a anuntat premierul Ponta.

"Va aduc la cunostinta in mod oficial ca Autoritatea de Management a POSDRU a achitat joi si vineri peste 900 de cereri de rambursare cu o valoare cumulata de peste 330 de milioane de lei, in contul a peste 800 de beneficiari de fonduri europene. De asemenea, in cursul lunii martie a.c., se vor plati toate cererile de rambursare depuse de beneficiari si aflate in intarziere", se arata in scrisoarea semnata de Victor Ponta si trimisa tuturor beneficiarilor contractelor de finantare aferente POSDRU.

Premierul ii asigura pe beneficiari "de vointa politica de Guvernului de a sustine toate proiectele corecte care se deruleaza in prezent si care se vor derula in viitor, atat prin intermediul acestui program operational, cat si prin celelalte programe".

"Achitarea acestor cereri intr-un timp foarte scurt din momentul in care am avut la dispozitie resursele necesare demonstreaza ca Ministerul Fondurilor Europene, nou creat in aparatul Guvernului, impune un mecanism eficient pentru buna implementare a tuturor programelor operationale.

Prioritatea noastra este asigurarea platilor la zi catre toti beneficiarii de fonduri europene, indiferent de programul prin care sunt finantate. Este o dovada de respect pentru munca dumneavoastra si de corectitudine inclusiv in raport cu obligatiile contractuale pe care ni le-am asumat", subliniaza Victor Ponta.

El sustine ca prin deblocarea acestor programe rata de absorbtie a fondurilor europene din cadrul POSDRU a crescut de la 7,73% in decembrie 2012 la aproape 12% in prezent. Seful Guvernului isi exprima increderea ca acest ritm va creste si mai mult in perioada urmatoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1928 ori