Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Teodorovici: Vrem fonduri europene pentru extinderea metroului

Teodorovici: Vrem fonduri europene pentru extinderea metroului


Extinderea metroului din Bucuresti s-ar putea realiza cu ajutorul fondurilor europene, a anuntat Eugen Teodorovici, ministrul Afacerilor Europene, in cadrul conferintei de prezentare a unui raport economic, realizat de Societatea Academica din Romania.

Deoarece transportul urban nu intra in categoria proiectelor eligibile pentru fonduri europene, Teodorovici a solicitat Comisiei Europene aprobarea unor modificari la POS Transport. Un raspuns este asteptat in vara acestui an.

De asemenea, ministrul Afacerilor Europene intentioneaza sa solicite finantare de la UE, prin POS Transport, si pentru alte proiecte finantate prin BEI sau de la bugetul de stat.

"1,9 miliarde de euro este suma care ar fi putut fi folosita din fonduri europene, dar noi am folosit imprumuturi. Dorim sa cerem de la UE 85% din aceasta suma, speram sa avem aceasta decizie cel tarziu in iunie", a declarat Teodorovici.

Daca CE va accepta propunerea de finantare, s-ar ajunge la rambursari de 1,5 miliarde de euro, a mai precizat ministrul. Printre proiectele in discutie se numara sectoarele Bucuresti-Ploiesti, Cernavoda-Constanta, dar si alte segmente de autostrazi aflate in derulare.

El a mai afirmat ca pana la sfarsitul lunii aprilie vor fi trimise CE cereri de rambursare in valoare de un miliard de euro, iar in mai si iunie de inca un miliard si jumatate.

"Unii au spus ca tinta de 6,5 miliarde euro este mai mult decat optimista. Vom vedea la jumatatea anului ca este perfect valabila. Asta inseamna si o crestere economica imensa", a mai spus Teodorovici.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1507 ori