Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Somerii Nokia vor primi cate 200 de euro din fonduri UE

Somerii Nokia vor primi cate 200 de euro din fonduri UE


Circa 1.400 de someri de la fabrica Nokia din Jucu vor primi cate 200 de euro din fonduri UE, accesate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, bani care sa-i ajute pentru reintegrare profesionala.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat, pentru Stiri de Cluj, ca a inclus in premiera acest punct in dosarul de finantare aprobat de Uniunea Europeana.

"Am intrebat daca nu s-ar putea finanta aceasta alocatie de integrare si mi s-a spus ca este o idee foarte buna. Astfel, angajatii Nokia care se vor inscrie in proiectul de reintegrare profesionala vor primi cate 200 de euro, in doua transe, pentru a avea bani de haine, tuns, barbierit, transport, cazare si masa. Intr-un cuvant, sunt bani pentru ca acesti oameni sa fie cat mai prezentabili", a explicat Daniel Don.

Somerii care vor fi inclusi in acest proiect vor trebui sa faca dovada cheltuirii banilor pe baza unor chitante, fara a fi obligati sa cumpere imbracamintea de la un anumit magazin.

Uniunea Europeana a alocat un buget de cinci milioane de euro pentru proiectul de reintegrare in munca a persoanelor disponibilizate de Nokia la fabrica de la Jucu, potrivit sursei citate. Fondurile provin din Fondul European de Ajustare la Globalizare.

Banii vor fi folositi, printre altele, pentru cursuri de recalificare, vor fi finantate firmele care angajeaza mai multi someri, va fi alocata o suma de 500 de euro pentru cei care isi gasesc un loc de munca in alt oras si au nevoie de fonduri pentru relocare.

La sfarsitul lunii septembrie, Nokia a decis inchiderea fabricii de la Jucu, din judetul Cluj, la trei ani de la inaugurare. In urma inchiderii fabricii Nokia de la Jucu, circa 2.200 de oameni - angajati directi ai Nokia, dar si ai unor firme subcontractoare - si-au pierdut locul de munca.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1558 ori