Leonard Orban, la prima reuniune a forului consultativ pentru fondurile europene

Joi, 19 Iulie 2012, ora 17:27
1549 citiri
Leonard Orban, la prima reuniune a forului consultativ pentru fondurile europene

Ministrul MAEur, Leonard Orban, a participat, joi, la prima reuniune a Comitetului Interinstitutional pentru elaborarea Acordului de Parteneriat (CIAP) pentru programarea fondurilor europene in perioada 2014 - 2020.

CIAP, care este un for consultativ la nivel national, organizat sub coordonarea Ministerului Afacerilor Europene, a fost constituit in baza memorandumului intitulat "Aprobarea actiunilor si documentelor privind pregatirea accesarii si implementarii fondurilor europene in perioada 2014- 2020", aprobat de Guvern la 13 iunie, potrivit unui comunicat al MAEur.

"Dispunem de o bogata experienta in gestionarea fondurilor europene atat din perioada de preaderare la Uniunea Europeana, cat si din actualul exercitiu bugetar multianual 2007 - 2013. De aceea, sustinem un parteneriat intre principalii actori implicati in acest proces, cu sprijinul carora sa conturam prioritatile de dezvoltare a Romaniei si domeniile care vor beneficia de finantari europene in intervalul 2014 - 2020. Totodata, dorim ca, in acest cadru, sa identificam cele mai eficiente variante de arhitectura institutionala a sistemului de management pentru fondurile structurale si de coeziune", a declarat Leonard Orban.

CIAP va avea ca sectiuni o serie de comitete consultative (coordonate de autoritati publice centrale in colaborare cu MAEur), care vor face propuneri referitoare la stabilirea si prioritizarea interventiilor la nivel sectorial si regional.

Forul va fi format din aproximativ 50 de membri provenind din comitetele consultative. Comitetele consultative, precum si comitetul interinstitutional vor avea 30% din totalul membrilor lor provenind din mediul economic sau academic si din societatea civila.

Presedintele CIAP este ministrul afacerilor europene, iar secretarul de stat coordonator al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) este loctiitorul presedintelui CIAP.

Prima reuniune a CIAP a avut loc in format restrans, doar cu participarea principalelor institutii publice membre, intrucat, pana la acest moment, nu s-a definitivat inca procesul prin care institutiile care coordoneaza comitetele consultative isi desemneaza partenerii din mediul socio-economic si academic.

Reuniunea in format complet va fi organizata la 23 august, dupa ce va fi avut loc prima runda de reuniuni a comitetelor consultative stabilite corespunzator domeniilor in dezbatere.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#for consultativ fonduri europene, #Comitet Interinstitutional fonduri europene, #prima reuniune CIAP, #Leonard Orban reuniune fonduri , #Accesare fonduri