Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul aloca peste 200 de milioane de lei pentru inchiderea a trei mine

Guvernul aloca peste 200 de milioane de lei pentru inchiderea a trei mine


Executivul a aprobat marti alocarea sumei de 213,085 milioane de lei, sub forma unui ajutor de stat, pentru facilitatea inchiderii minelor de carbune necompetitive din cadrul Companiei Nationale a Huilei SA Petrosani.

Potrivit hotararii de Guvern, pana in 2018 va fi acordat ajutor de stat pana la suma totala de 1,17 miliarde de lei. Exploatarile miniere necompetitive ce urmeaza sa fie inchise pana in anul 2018 sunt Petrila, Uricani, Paroseni".

Planul de inchidere realizat de CNH Petrosani pentru aceste unitati include disponibilizarea a 3.300 de angajati, pana in 2018.

Fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, pentru acoperirea diferentei dintre costurile de productie previzibile si veniturile previzibile, precum si pentru acoperirea costurilor exceptionale.

Ministerul Economiei va monitoriza nivelul de acordare a ajutorului de stat, astfel incat pretul carbunelui livrat de unitatile producatoare de carbune care beneficiaza de ajutor de stat sa nu fie mai mic decat preturile carbunelui de o calitate similara, provenita din terte tari.

Comisia Europeana a aprobat recent acordarea unui ajutor de stat de 1,17 miliarde de lei (circa 270 de milioane de euro) pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive din unitatile Petrila, Uricani si Paroseni ale Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1478 ori