Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondurile Europene: Progresele inregistrate in perioada 2007-2012

Fondurile Europene: Progresele inregistrate in perioada 2007-2012


Desi rata de contractare a fondurilor structurale in Romania se apropie de media inregistrata la nivelul statelor membre, tara noastra se situeaza, din nou, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene la finalul anului 2012, arata cel mai recent studiu KPMG, efectuat in 10 tari din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania.

Pentru statele membre UE din Europa Centrala si de Est (ECE) fondurile UE contribuie intre 11% si 26% din PIB-ul lor anual, fiind o resursa esentiala dezvoltarii competitive si cresterii economice. Potrivit studiului KPMG, intitulat Fondurile UE in Europa Centrala si de Est - Raport privind progresele inregistrate in perioada 2007-2012, bunastarea economica a statelor din regiune depinde, mai ales in timp de criza economica, de masura in care acestea reusesc sa atraga fondurile europene.

Studiul KPMG include cele mai noi 10 state membre UE - Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia - care au aderat intre 2004 si 2007.

Raportul evidentiaza ca, in perioada 2007 - 2012, aproximativ 180,9 miliarde Euro au fost disponibile pentru a fi cheltuite in vederea imbunatatirii coeziunii economice si sociale. Din aceasta perspectiva, statele membre din Europa Centrala si de Est au obtinut rezultate notabile: in cei 6 ani de implementare a programelor cofinantate de Uniunea Europeana, beneficiarii au semnat contracte a caror valoare totala se ridica la aproximativ 149 miliarde Euro. Aceasta suma reprezinta peste 80% din bugetul alocat pentru perioada curenta de programare.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1522 ori