Cresterea performantei energetice a cladirilor, finantata prin fonduri UE

Joi, 24 Mai 2012, ora 20:16
1824 citiri
Cresterea performantei energetice a cladirilor, finantata prin fonduri UE

Cresterea performantei energetice a cladirilor va putea fi finantata prin fonduri europene nerambursabile, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional a aprobat joi, la Arad, modificarea programului pentru a putea finanta investitiile in eficienta energetica a blocurilor de locuinte la nivelul oraselor din Romania, care fac parte din cadrul Axei prioritare 1 a POR, prin introducerea unui nou domeniu major de interventie: Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a cladirilor de locuit.

Modificarea textului Programului Operational Regional reprezinta o etapa obligatorie pentru ca lucrarile de crestere a eficientei energetice a blocurilor sa fie realizate si cu fonduri europene.

Potrivit MDRT, Guvernul are acordul de principiu al Comisiei Europene pentru a finanta, in actualul exercitiu financiar, prin Programul Operational Regional, lucrari de crestere a eficientei energetice la blocurile de locuit.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a transmis Comisiei Europene, in 26 aprilie 2012, o varianta a schemei de finantare pentru eficienta energetica impreuna cu scrisoarea de raspuns a autoritatii romane la cererile de clarificare ale CE.

Schema de finantare propusa de autoritatile romane prevede includerea in program a blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990, cu concentrare pe acele imobile locuite de persoane expuse riscurilor sociale.

Pentru elaborarea schemei de finantare pentru eficienta energetica, autoritatile romane au beneficiat de asistenta oferita de expertii Jaspers.

Programul Operational Regional fost lansat in data de 13 iulie 2007 si este coordonat de MDRT, prin Autoritatea de Management. Suma totala alocata programului se ridica la 4,3 miliarde euro. Obiectivul general al POR consta in sprijinirea si promovarea dezvoltarii locale durabile, atat din punct de vedere economic, cat si social, in regiunile Romaniei, prin imbunatatirea conditiilor de infrastructura si a mediului de afaceri, care sustin cresterea economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#performanta energetica cladiri, #fonduri UE reabilitare termica , #Accesare fonduri