Prioritati zero pentru Delta Dunarii: Fonduri europene si autoritate de control

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 17:30
2011 citiri
Prioritati zero pentru Delta Dunarii: Fonduri europene si autoritate de control

Guvernul vrea sa acceseze fonduri europene pentru Delta Dunarii si sa infiinteze o autoritate de control unificata si eficienta in regiune, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a efectuat, vineri, o vizita oficiala in Delta Dunarii, alaturi de Comisarul European pentru Mediu, Janez Potocnik, Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos si ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, potrivit Newsin.

Rovana Plumb a prezentat ca prioritate zero pentru Delta Dunarii dobandirea posibilitatii de a accesa fonduri europene si a anuntat infiintarea unei autoritati de control unificate, pentru operativitate ridicata si protejare eficienta a biodiversitatii.

Autoritatea de control va coordona toate cele sapte organisme de control existente in prezent, iar aceasta va fi condusa de la nivelul Administra?iei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Delta Dunarii conducea in topul destinatiilor turistice cu cea mai mare crestere a numarului de turisti straini, conform unui raport prezentat in luna martie de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT).

Delta Dunarii constituie o oportunitate pentru investitori. La inceputul lunii iulie, autoritatile din Romania anuntau ca la Ministerul Turismului se afla in lucru un proiect de lege prin care va fi reglementata modalitatea de a face turism in jurul Dunarii si in Delta Dunarii.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#Delta Dunarii dezvoltare, #accesare fonduri europene Delta, #Ministerul Mediului Delta Dunarii , #Accesare fonduri europene