Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prioritati zero pentru Delta Dunarii: Fonduri europene si autoritate de control

Prioritati zero pentru Delta Dunarii: Fonduri europene si autoritate de control


Guvernul vrea sa acceseze fonduri europene pentru Delta Dunarii si sa infiinteze o autoritate de control unificata si eficienta in regiune, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a efectuat, vineri, o vizita oficiala in Delta Dunarii, alaturi de Comisarul European pentru Mediu, Janez Potocnik, Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos si ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, potrivit Newsin.

Rovana Plumb a prezentat ca prioritate zero pentru Delta Dunarii dobandirea posibilitatii de a accesa fonduri europene si a anuntat infiintarea unei autoritati de control unificate, pentru operativitate ridicata si protejare eficienta a biodiversitatii.

Autoritatea de control va coordona toate cele sapte organisme de control existente in prezent, iar aceasta va fi condusa de la nivelul Administra?iei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Delta Dunarii conducea in topul destinatiilor turistice cu cea mai mare crestere a numarului de turisti straini, conform unui raport prezentat in luna martie de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT).

Delta Dunarii constituie o oportunitate pentru investitori. La inceputul lunii iulie, autoritatile din Romania anuntau ca la Ministerul Turismului se afla in lucru un proiect de lege prin care va fi reglementata modalitatea de a face turism in jurul Dunarii si in Delta Dunarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1857 ori