Oficial UE: Fraudele cu fonduri europene, mai mari decat cele raportate

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 15:38
1887 citiri
Oficial UE: Fraudele cu fonduri europene, mai mari decat cele raportate

Valoarea fraudelor cu fonduri europene depaseste cu mult suma de 600 milioane de euro raportata de statele membre ale Uniunii Europene in 2010, a declarat, joi, comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding.

Anul trecut, bugetul Uniunii Europene a fost de 125,5 miliarde de euro.

Se presupune ca sume importante au fost furate prin intermediul programelor pentru agricultura si dezvoltare regionala.

Statele membre au administrat, prin intermediul agentiilor nationale, 80% din bugetul UE.

Cei care comit aceste infractiuni reusesc sa scape mutandu-se in statele membre unde pedepsele sunt reduse sau chiar inexistente.

In aceste conditii, Reding considera ca UE are nevoie de o "lege federala" care sa asigure o mai buna cheltuire a banilor si care sa-i impiedice pe cei care comit fraude sa caute refugiu in anumite state membre.

Comisarul european vrea o pedeapsa automata cuprinsa intre sase luni si cinci ani pentru cele mai importante infractiuni. Amenzile ar ajunge la 100.000 de euro pentru cei care fura bani europeni si la 30.000 de euro pentru spalare de bani.

Un procuror public european, functie a carei infiintare este permisa de Tratatul de la Lisabona, i-ar coordona pe procurorii din fiecare stat membru in ceea ce priveste urmarirea si acuzarea suspectilor.

Viviane Reding sustine si o crestere a atributiilor acestui procuror, chiar daca acest lucru inseamna modificarea tratatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#fruade fonduri UE, #furt fonduri europene, #buget ue, #lege fraude fonduri UE , #Accesare fonduri europene