Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul economiei, nemultumit de rata de 17% de absortie a fondurilor europene

Ministrul economiei, nemultumit de rata de 17% de absortie a fondurilor europene


Rata de absorbtiei efectiva a fondurilor europene la nivelul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) este de 17%, a declarat miercuri ministrul Economiei, Lucian Bode, care a adaugat ca acest lucru il "nemultumeste".

"Rata absorbtiei efectiva este de 17%, procent care pe mine ma nemultumeste si vreau sa fac tot posibilul ca in 2012 sa ajungem la cel mai inalt plafon de rambursari pentru beneficiari. Sper si am speranta ca vom reusi", a precizat ministrul Economiei in cadrul IMM Forum.

In opinia acestuia,cauzele care au determinat un nivel de absorbtie scazut sunt legate de achizitiile publice si perioadele lungi de evaluare a proiectelor.

"In Romania, perioadele lungi de evaluare si problemele pe partea de achizitii publice duc la intarzieri nepermise, iar principalul nostru interes este legat de eliminarea oricaror intarzieri si respectarea termenilor procedurali. Problemele sistemice din domeniu pot fi rezolvate prin determinare, cu oameni pregatiti si masuri de eficienta", a mentionat Bode.

Ministrul Economiei a subliniat ca, pana in prezent, peste 1.300 de IMM-uri au fost sprijinite prin programele derulate de MECMA, prin intermediul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici, mai exact programele Mihail Kogalniceanu si Start-up.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1188 ori