Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Leonard Orban: Romania are un risc de dezangajare de un miliard de euro

Leonard Orban: Romania are un risc de dezangajare de un miliard de euro


Riscul Romaniei de dezangajare se ridica la un miliard de euro, la care se adauga corectiile financiare pana la finalul anului 2012, a declarat, marti, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, care a participat la o conferinta privind Piata Unica.

Leonard Orban a precizat ca s-au gasit solutii pentru programe si s-au facut plati, ceea ce va ajuta Romania sa evite dezangajarile de la finalul acestui an, conform Agerpres.

"Chiar daca, sa presupunem ca ar exista unul sau mai multe programe suspendate, la sfarsitul anului, dar nu este cazul, tot se pot transmite cereri de rambursare pentru a evita riscul de dezangajare, care este, in continuare, destul de mare, se ridica la un miliard de euro. Poate prin aplicarea corectiilor financiare suma ar putea sa creasca. Ca sa transmiti cereri de rambursare este normal ca trebuie facute platile interne catre beneficiari", a afirmat Leonard Orban.

Oficialul a adaugat ca nu toate cererile de rambursare vor putea fi onorate pana la finalul anului 2012.

"Nu toate cererile de rambursare vor putea fi onorate pana la finalul acestui an. Raman optimist in privinta transmiterii cererilor de rambursare. Vom fi la 20%. De la bugetul UE catre Romania, nu pot spune eu, va fi in functie de decizii", a spus Orban.

Platile pentru proiectele derulate prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CEE), cofinantate din Fondul European de Dezvoltare Regionala, au fost deblocate luni, 15 octombrie.

Se reiau platile pentru proiectele POS CEE, dupa 5 luni de suspendare

Rata de absorbtie reala a fondurilor structurale si de coeziune a fost, in luna septembrie, de doar 0,01%.

Rata de absorbtie a fondurilor UE a fost de numai 0,01% in septembrie

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1463 ori