Guvern: Romania trebuie sa puna la punct o strategie, daca mai vrea fonduri UE

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 17:59
1588 citiri
Guvern: Romania trebuie sa puna la punct o strategie, daca mai vrea fonduri UE

Romania trebuie sa prezinte strategii sectoriale amanuntite asupra obiectivelor pe care le urmareste pentru a beneficia de fonduri europene in urmatorul exercitiu bugetar 2014-2020.

Altfel, tara risca suspendarea integrala sau partiala a platilor, potrivit unei note prezentate in sedinta de guvern de miercuri de catre Ministerul Afacerilor Europene.

"Guvernul a primit din partea Ministerului Afacerilor Europene o nota pe tema indeplinirii conditionalitatilor ex-ante in contextul pregatirii si aprobarii documentelor de programare a fondurilor europene alocate Romaniei in perioada 2014-2020", a precizat purtatorul de cuvant al executivului, Andrei Zaharescu.

Potrivit acestei note, indeplinirea conditionalitatilor ex-ante trebuie realizata cel tarziu pana la 31 decembrie 2016.

"Neindeplinirea poate determina Comisia Europeana sa suspende integral sau partial platile intermediare", se arata in nota MAEur.

Nota atrage atentia asupra faptului ca toate institutiile implicate trebuie sa elaboreze planurile de actiune pentru implementarea conditionalitatilor ex-ante, care trebuie sa fie prezentate Guvernului spre aprobare pana cel tarziu la mijlocul lunii ianuarie 2013.

De asemenea, ministerele trebuie sa elaboreze strategiile sectoriale care sa stabileasca viziunea de dezvoltare pentru perioada 2014-2020.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#fonduri europene romania, #conditii Romania fonduri europene, #programe sectoriale fonduri europene Romania , #Accesare fonduri europene