Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvern: Romania trebuie sa puna la punct o strategie, daca mai vrea fonduri UE

Guvern: Romania trebuie sa puna la punct o strategie, daca mai vrea fonduri UE


Romania trebuie sa prezinte strategii sectoriale amanuntite asupra obiectivelor pe care le urmareste pentru a beneficia de fonduri europene in urmatorul exercitiu bugetar 2014-2020.

Altfel, tara risca suspendarea integrala sau partiala a platilor, potrivit unei note prezentate in sedinta de guvern de miercuri de catre Ministerul Afacerilor Europene.

"Guvernul a primit din partea Ministerului Afacerilor Europene o nota pe tema indeplinirii conditionalitatilor ex-ante in contextul pregatirii si aprobarii documentelor de programare a fondurilor europene alocate Romaniei in perioada 2014-2020", a precizat purtatorul de cuvant al executivului, Andrei Zaharescu.

Potrivit acestei note, indeplinirea conditionalitatilor ex-ante trebuie realizata cel tarziu pana la 31 decembrie 2016.

"Neindeplinirea poate determina Comisia Europeana sa suspende integral sau partial platile intermediare", se arata in nota MAEur.

Nota atrage atentia asupra faptului ca toate institutiile implicate trebuie sa elaboreze planurile de actiune pentru implementarea conditionalitatilor ex-ante, care trebuie sa fie prezentate Guvernului spre aprobare pana cel tarziu la mijlocul lunii ianuarie 2013.

De asemenea, ministerele trebuie sa elaboreze strategiile sectoriale care sa stabileasca viziunea de dezvoltare pentru perioada 2014-2020.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1430 ori