Fonduri europene de peste 326 milioane de euro pentru investitii in mediul rural

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 16:02
2279 citiri
Fonduri europene de peste 326 milioane de euro pentru investitii in mediul rural

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) primeste cereri de finantare, incepand din 3 septembrie 2012, pentru mai multe tipuri de proiecte, valoarea totala a fondurilor nerambursabile disponibile fiind de peste 326 milioane de euro.

Este vorba de proiecte de impaduriri, investitii non-agricole in mediul rural, dar si irigatii si lucrari de imbunatatiri funciare.

Depunerea de cereri pe masura 221 - "Prima impadurire a terenurilor agricole"

APDRP anunta ca, in perioada 3 - 28 septembrie 2012, cei interesati de impadurirea terenurilor agricole vor avea la dispozitie 131,886 milioane euro prin masura 221 - "Prima impadurire a terenurilor agricole". Cu sprijinul acestei masuri se poate finanta realizarea de perdele forestiere sau plantatii de arboret.

Prin aceasta masura se pot acorda trei tipuri de plati: o prima pentru lucrarile de infiintare, o prima anuala pentru lucrarile de intretinere a plantatiei pe o perioada de cinci ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei forestiere, si o prima compensatorie fixa anuala pe hectar, pentru pierderea de venit ca urmare a impaduririi, pe o perioada de 15 ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei.

Depunerea de cereri pe masura 312 "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi"

Tot in perioada 3 - 28 septembrie 2012, se pot depune la APDRP cereri de finantare pentru investitii in mediul rural prin masura 312 "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi".

Fondurile totale disponibile in cadrul acestei sesiuni de primire a proiectelor pentru masura 312 sunt de 134,668 milioane euro.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul acestei masuri de finantare este de 200.000 de euro.

Depunerea de cereri pe masura 125 - submasura componenta 1: "Irigatii si alte lucrari de imbunatatiri funciare"

Potrivit APDRP, o alta posibilitate de finantare o reprezinta masura 125 - submasura componenta 1: "Irigatii si alte lucrari de imbunatatiri funciare". Fondurile nerambursabile disponibile in perioada 3 septembrie - 15 octombrie 2012 pentru investitiile aferente acestei componente vor fi de 60 de milioane de euro.

Fondurile nerambursabile pot fi solicitate pentru investitii in modernizarea sau retehnologizarea sistemelor de irigatii, inclusiv pentru statii de pompare sau de contorizare, precum si pentru lucrari de imbunatatiri funciare care sa asigure functionarea optima a sistemelor de irigatii.

Cum se depun dosarele pentru a obtine finantare pe aceste masuri

Pentru masurile 221 si 312, proiectele vor putea fi depuse la Oficiile Judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), zilnic intre orele 9 si 14.00, ultima zi pentru depunere fiind vineri, 28 septembrie 2012, ora 12.00.

In cazul masurii 125, componenta "Irigatii si alte lucrari de imbunatatiri funciare", depunerea cererilor de finantare aferente se va face dupa acelasi program, insa termenul limita de primire a cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este luni, 15 octombrie 2012, ora 12.00.

Persoanele care vor sa acceseze aceste fonduri au la dispozitie Ghidurile Solicitantului aferente masurilor 221, 312 si 125, disponibile gratuit la sediul Agentiei, la Oficiile Judetene (OJPDRP), precum si la Centrele Regionale (CRPDRP) ale APDRP din tara. Aceste ghiduri pot fi descarcate si de pe pagina oficiala de internet a APDRP.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#accesare fonduri europene, #APDRP accesare fonduri europene, #fonduri europene mediul rural, #depunere proiecte APDRP, #proiecte fonduri UE rural , #Accesare fonduri europene