Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi fonduri europene pentru combaterea somajului

Noi fonduri europene pentru combaterea somajului


O noua axa a fost deschisa pentru depunerea proiectelor pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Prin aceasta linie de finantare Comisia Europeana pune la bataie 40 de milioane de euro, iar perioada de depunere este 1-16 august.

Beneficiarii pot depune dosare pe Axa Prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul Majoritar 6.2 "Imbunatatirea accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii".

Valoarea totala eligibila a proiectului va fi cuprinsa intre 2,2 milioane de lei (500.000 euro) si 13,3 milioane de lei (3 milioane de euro). Nivelul contributiei beneficiarului variaza intre 2 si 8,6% din valoarea totala a proiectului.

Potrivit informatiilor postate pe site-ul AM POSDRU, durata de implementare este cuprinsa intre 6 si 18 luni.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte grupul tinta eligibil va fi format din minimum 360 persoane/an de implementare.

Categoriile de beneficiari eligibili:

- Cooperative sociale, asociatii de intrajutorare, ONG-uri cu activitate relevanta;

- Furnizori de servicii de ocupare acreditati, publici si privati;

- Ministerul Culturii si Cultelor;

- Ministerul de Interne;

- Institutii guvernamentale cu atributii in domeniul ocuparii si incluziunii sociale;

- Unitati de cult si asociatii religioase;

- Autoritati ale administratiei publice locale;

- Organizatii sindicale si patronate;

- Administratia Nationala a Penitenciarelor;

- Ministerul Justitiei;

- Furnizori de servicii sociale publici/privati;

- Intreprinderi, indiferent de natura capitalului si forma de organizare si asociatii ale acestora;

- Universitati acreditate, publice si private
.

Lista axelor pe care se pot depune, in prezent, cereri de finantare pe POSDRULuna trecuta, in bugetul Guvernului au intrat, prin POSDRU peste 36 de milioane de euro. Alocarea totala pe acest proiect este de 3,47 miliarde de euro, din care Romania a primit din 2007 pana in prezent 614 milioane de euro.

POSDRU finanteaza implementarea de programe si noi servicii de sprijin pentru demararea unei afaceri, dezvoltarea culturii antreprenoriale, a abilitatilor manageriale moderne sau instruirea angajatilor in vederea adaptabilitatii la tehnologii avansate.

Programul este destinat scolilor si universitatilor, furnizorilor de acreditare profesionala, camerelor de comert, sindicatelor si IMM-urilor. In anul 2013 beneficiarii au la dispozitie peste 6,7 milioane de euro. Suma alocata de UE in acest exercitiu financiar pe acest program operational este de 3,4 miliarde de euro.

In luna iulie, prin programele structurale au intrat in tara 730 de milioane de euro, cei mai multi bani fiind rambursati de Comisia Europeana pe POS Transporturi - 360 de milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3049 ori