Cum a pierdut Educatia 150 de milioane de euro

Sambata, 24 August 2013, ora 13:23
1577 citiri
Cum a pierdut Educatia 150 de milioane de euro

Ministerul Educatiei, condus de Remus Pricopie, a pierdut fonduri europene nerambursabile de 150 de milioane de euro, nereusind sa organizeze licitatii transparente.

Mass-media a tras un semnal de alarma la finalul lunii iulie, aratand ca Ministerul Educatiei intentiona sa dea banii pentru anumite firme, cu "dedicatie". Obligat sa aplice o procedura transparenta, Ministerul condus de Remus Pricopie ar fi preferat sa anuleze licitatia si sa nu mai selecteze pe nimeni, dupa ce a vazut ca se poate inscrie oricine, relateaza ProTV.

"N-a fost o decizie formala de a nu selecta vreun partener, a fost o chestiune care a decurs din lipsa de prelungire a termenului de depunere de proiecte", a declarat Gabriel Ispas, secretarul general al MEN.

Insa termenul fusese prelungit pana atunci de trei ori, timp suficient ca ministerul sa respecte conditiile cerute si sa ia bani gratis pentru educatie de la UE, sustin jurnalistii de la ProTV.

Mai mult, secretarul general al MEN a recunoscut ca nici nu au fost citite toate ofertele primite, ci doar pe cele depuse la inceput, considerate a fi "cu dedicatie".

Citeste mai multe despre Cum a pierdut Educatia 150 de milioane de euro pe Ziare.com.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#fonduri europene Ministerul Educatiei, #transparenta licitatii Ministerul Educatiei, #oferte fonduri europene Educatie, #parteneriate Ministerul Educatiei fonduri , #Accesare fonduri europene