Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata, intre 1 martie - 15 mai

Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata, intre 1 martie - 15 mai

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a lansat campania "Lucrezi pamantul, depui cererea de sprijin si accesezi fonduri europene! APIA te asteapta!", iar campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata in 2011 se va derula intre 1 martie si 15 mai 2011, informeaza NewsIn.

In cadrul acestei campanii, fermierii vor fi informati cu privire la fondurile destinate schemelor sau masurilor de sprijin pe suprafata in anul 2011, precum si la modalitatea de accesare a acestora.

Astfel, APIA ii va informa pe cei interesati despre modul in care Uniunea Europeana si statul roman sprijina fermierii, schemele de sprijn disponibile in acest an, precum si conditiile care trebuie indeplinite pentru a beneficia de plata pe suprafata, se arata intr-un comunicat transmis marti.


"Buna informare a fermierilor reprezinta una din primele si cele mai importante conditii pentru derularea la timp si corecta a intregului proces de absorbtie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din Romania", a declarat directorul general al APIA, Florin Marius Faur.


Pe durata campaniei, centrele judetene si locale ale APIA vor organiza sesiuni de informare cu fermierii, cu privire la termenele de depunere a cererilor de sprijn pentru Schema Unica de Plata pe Suprafata in anul 2011, la conditiile de eligibilitate impuse de legislatia europeana si nationala, precum si la pachetele financiare care pot fi accesate in cadrul masurilor de sprijin pe suprafata.


Sesiunile de informare vor cuprinde si o sectiune privitoare la identificarea online a parcelei agricole.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1153 ori