Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Teodorovici: Romania a incasat in 2013 mai multe fonduri europene decat in 2007-2012

Teodorovici: Romania a incasat in 2013 mai multe fonduri europene decat in 2007-2012


Romania a incasat, in perioada 1 ianuarie - 5 decembrie 2013, peste 2,78 miliarde de euro de la Comisia Europeana (CE), o suma mai mare decat toata suma accesata in perioada 2007-2012, afirma ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici, cel care conduce delegatia Romaniei la intalnirea anuala a serviciilor Comisiei Europene cu Autoritatile de Management ale Programelor Operationale, care se desfasoara marti, la Bucuresti, afirma ca aceasta reprezinta un bun prilej pentru evidentierea eforturilor autoritatilor romane de a creste nivelul de absorbtie a fondurilor europene.

"Intalnirea anuala cu serviciile Comisiei Europene este un bun prilej pentru a trece in revista stadiul implementarii programelor operationale. In perioada 1 ianuarie - 5 decembrie 2013, Romania a incasat peste 2,78 miliarde de euro de la Comisia Europeana. In acest an, Romania a inregistrat recorduri in domeniul absorbtiei fondurilor europene, datorita deblocarii tuturor programelor operationale si celorlalte masuri implementate", sustine ministrul Fondurilor Europene.

Sursa precizeaza ca, in perioada 1 ianuarie - 5 decembrie 2013, Comisia Europeana a rambursat Romaniei peste 2,78 miliarde de euro din fondurile structurale si de coeziune, suma totala rambursata Romaniei ajungand astfel la aproximativ 5 miliarde de euro la data de 5 decembrie.

"Rata rambursarilor fondurilor structurale si de coeziune era de aproximativ 26% la data de 5 decembrie. Totodata, in perioada 1 ianuarie - 5 decembrie 2013, Romania a transmis Comisiei Europene documentele necesare pentru rambursarea a peste 2,3 miliarde de euro, suma totala solicitata pentru a fi returnata tarii noastre ajungand astfel la peste 5,2 miliarde de euro la data de 5 decembrie a.c. In consecinta, rata de absorbtie curenta era peste 27% la data mentionata", subliniaza sursa.

La intalnirea anuala a serviciilor Comisiei Europene cu Autoritatile de Management ale Programelor Operationale participa reprezentanti ai Directiei Generale Politica Regionala si Urbana, ai Directiei Generale Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune, ai Ministerului Fondurilor Europene si ai Autoritatilor de Management ale celor sapte programe operationale prin care Romania atrage fondurile structurale si de coeziune in actuala perioada de programare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1320 ori