Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Fondurilor Europene:

Romania a solicitat rambursari de fonduri europene de 388 milioane euro in martie

Romania a solicitat rambursari de fonduri europene de 388 milioane euro in martie


Romania a transmis Comisiei Europene, in martie, declaratii de cheltuieli pentru rambursarea de fonduri europene in valoare de peste 388 milioane de euro, informeaza Ministerul Fondurilor Europene.

Cererile de rambursare transmise la Bruxelles sunt aferente pentru patru programe operationale: Programul Operational Regional, POS Mediu, POS DRU si Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, precizeaza un comunicat transmis de Ministerul Fondurilor Europene.

Cea mai mare suma, de peste 150 de milioane de euro, a fost solicitata pentru Programul Operational Regional. In acelasi timp, pentru POS Mediu au fost trimise documente pentru rambursarea a aproape 135 de milioane de euro, pentru POS DRU - aproape 103 milioane de euro, iar pentru Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative - 0,5 milioane de euro.

Rata de absorbtie la 25 martie a fost de 12,82%

"Au intrat in tara, tot in luna martie, fonduri de peste 44 de milioane de euro pe POS DRU. Schimb sistemul pentru ca lucrurile sa se miste cu viteza, ceea ce va duce la accelerarea ratei de absorbtie", a declarat ministrul Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului mentionat.

La 25 martie, rata de absorbtie pe fondurile de coeziune, raportata la platile intermediare efectuate de Comisia Europeana, era de 12,82%. Fondurile europene pe instrumentele de coeziune atrase de Romania depaseau 2,46 miliarde de euro la aceeasi data.

Finantarile atrase de la Comisia Europeana ajung insa la 4,57 miliarde de euro, in conditiile raportarii cumulate la valoarea pre-finantarilor si la cea a sumelor rambursate. Romania are la dispozitie 19,8 miliarde euro fonduri de coeziune pentru perioada 2007-2013.

Programele operationale pentru Transporturi si Cresterea Competitivitatii Economice sunt in faza de presuspendare din toamna lui 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1573 ori