Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: Problema Romaniei este lipsa capacitatii de absorbtie

Ponta: Problema Romaniei este lipsa capacitatii de absorbtie


Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca Romania este pe ultimul loc in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, potrivit datelor prezentate de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Problema Romaniei nu este reducerea fondurilor, ci lipsa noastra de capacitate de absorbtie a acestor fonduri. O spun fara niciun fel de bucurie suntem pe ultimul loc, asta a fost situatia pe care mi-a prezentat-o si astazi presedintele Barroso si intrebarea este: 'vrem fonduri, dar putem sa le cheltuim, sa le absorbim?' Ori asta tine de o schimbare fundamentala in ceea ce priveste capacitatea institutionala si administrativa a Romaniei si asta incercam sa implementam pentru 1 ianuarie 2014", a afirmat Ponta, la conferinta de presa organizata cu ocazia reuniunii Grupului "Prietenii Coeziunii", pe tema Cadrului Financiar Multianual UE 2014 - 2020.

El a subliniat ca Romania va primi, potrivit propunerilor, o suma mai mare pentru Politica Agricola Comuna in noua proiectie bugetara a UE.

"Din primele propuneri si primele discutii in cadrul Comisiei Europene, evident nu sunt finale aceste date si nu sunt finalizate decat prin decizia Consiliului European, Romania va primi pe Politica Agricola Comuna o suma mai mare la plati directe, iar in zona fondurilor de coeziune exact aceasta este batalia pe care cele 15 state o dau in perioada urmatoare si batalia pentru care s-au adunat aici la Bucuresti de a pastra actualul nivel de finantare a proiectelor de coeziune", a mai spus Ponta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1351 ori