Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: Fostii ministri ai Muncii sunt vinovati de pierderea unor fonduri UE

Ponta: Fostii ministri ai Muncii sunt vinovati de pierderea unor fonduri UE


Premierul Victor Ponta ii acuza pe fostii ministri ai Muncii din partea PDL Ioan Botis, Sulfina Barbu si Sebastian Lazaroiu de pierderea unor fonduri europene, dupa ce actualul Guvern a primit audituri din 2010 si 2011 pe marginea acestui subiect.

Victor Ponta a recunoscut ca asteptarile sale privind abosorbitia fondurilor UE au fost "hiperoptimiste".

"Evaluarile, sperantele referitoare la fondurile europene care vor fi accesate si vor fi incasate efectiv a fost hiperoptimista. Practic, noi acum suntem in grafic cu absortia de fonduri europene, dar avem si ne vin din urma auditurile pe 2010 si 2011 pe care nu le mai putem schimba si care inseamna bani pierduti.

De aceea, de cate ori ii aud si pe domnul presedinte suspendat si pe altii vorbind despre banii europeni ii trimit si le cer sa-i sanctioneze cat mai dur posibil pe Botis, Lazaroiu si Barbu, daca vorbim de POSDRU, de exemplu, dar mai sunt si ale situatii", a spus Ponta.

Suspendarea POSDRU, lovitura pentru bugetul de stat. Cat pierde Romania

La inceputul lunii iulie, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) sta "sub semnul suspendarii", iar multe ONG-uri sau sindicate care deruleaza proiecte sunt in prag de faliment pentru ca nu le mai pot sustine din bani proprii.

Campeanu: Toate proiectele POSDRU vor fi verificate

Intrebat ce se va intampla daca POSDRU va fi suspendat in Romania, ministrul a spus ca se va incerca reluarea programului pana la sfarsitul anului, astfel incat, in 2013, sa poata fi accesata suma de 1,3 miliarde de euro care ar fi disponibila pentru Romania.

"Ar fi ingrozitor pentru Romania sa piarda acesti bani", a mai spus ministrul Mariana Campeanu.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara anterior ca in toate proiectele verificate de Comisia Europeana din cadrul POSDRU au fost gasite nereguli, care nu fusesera depistate de autoritatile romane, astfel fiind pusa sub semnul intrebarii functionarea intregului sistem.

CE deblocheaza rambursarile din POSDRU

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2133 ori