Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Obiectivele lui Orban: De trei ori mai multe fonduri UE decat in ultimii cinci

Obiectivele lui Orban: De trei ori mai multe fonduri UE decat in ultimii cinci


Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, vineri, la Brasov, ca tinta ministerului pe care il conduce este ca in acest an gradul de absorbtie a fondurilor europene sa ajunga la 20%, transmite corespondentul NewsIn.

Prezent la Brasov, la conferinta regionala cu tema "Cresterea absorbtiei fondurilor structurale", organizata de Centrul de Informare pentru Instrumente Structurale din subordinea ministerului, Leonard Orban a spus ca tinta pe care si-a impus-o in acest an pentru absorbtia fondurilor europene este de 6 miliarde de euro, din care 3,5 miliarde de euro pe politica de coeziune.

"Ne propunem ca intr-un an sa absorbim de trei ori mai multi bani decat in ultimii cinci ani", a spus Orban.

De la 1 ianuarie si pana in prezent, Romania a atras doar 1,2 miliarde de euro, adica 8% din fondurile de coeziune puse la dispozitia Romaniei de catre Uniunea Europeana. Ministrul a adaugat ca gradul general de absorbtie a fondurilor europene in Romania este de 25%.

"La plati directe, fondurile au fost atrase 100%, iar la dezvoltare rurala, peste 30%. Mai slab stam insa la politicile de coeziune, unde gradul de absorbtie este de 7,4%", a mai spus Leonard Orban.

Oamenii de afaceri brasoveni prezenti la conferinta au sustinut ca la nivelul judetului Brasov s-au atras destule fonduri europene, fiind in diferite stadii de derulare proiecte de peste 300 de milioane de euro.

"Daca, din datele dumneavoastra, Romania a absorbit doar 1,2 miliarde de euro din 2007 pana la finalul anului 2011, din datele noastre la Brasov exista proiecte selectate si aprobate in valoare de 325,735 milioane de euro. Informatiile sunt preluate din listele de beneficiari si din rapoartele de selectie", a declarat Nicolae Tucunel, presedintele Camerei de comert si Industrie Brasov.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1661 ori