O familie din Slobozia ridica un centru de afaceri pentru care a obtinut fonduri europene de peste 6 milioane de euro

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 15:45
11537 citiri
O familie din Slobozia ridica un centru de afaceri pentru care a obtinut fonduri europene de peste 6 milioane de euro
Centru de afaceri Hamilton se invecineaza cu Combinatul Chimic Slobozia. Foto: ziarulstirea.ro

Familia omului de afaceri ialomitean Corneliu Dragomir a obtinut 26,3 milioane de lei (6 milioane de euro) pentru ridicarea Centrului de afaceri Hamilton, pe un teren pe care il detine langa combinatul chimic de la Slobozia. Firma constructoare care a castigat contractul de constructie este una spaniola.

Frima prin care familia Dragomir a accesat cele 6 milioane de euro pentru Centrul de afaceri Hamilton este OCH LOGISTIC AG SRL. Actionar unic este sotia, Cleopatra Dragomir (46 de ani).

Contractul de 6 milioane de euro, cat costa ridicarea Centrului de afaceri Hamilton a fost castigat de firma spaniola Viales Y Obras Publicas SA. Constructia va fi ridicata pe terenul de langa Combinatul Chimic Slobozia, detinut de firma familiei Dragomir, OCH LOGISTIC AG.

Cifra de afaceri de milioane, profit de cateva sute de euro

Atribuirea contractului a fost facuta in conditiile in care se mentioneaza "posibilitatea modificarii duratei contractului in functie de necesitatile care vor aparea (actele aditionale ale contractului de finantare sau notificari care duc la variatii de activitati".

Valoarea totala a lucrarilor era estimata la 30,4 milioane de lei (7 milioane de euro), fara TVA, dar in cele din urma, valoarea finala a fost mai mica cu un milion de euro.

Firma are ca obiect de activitate "consultanta pentru afaceri si management". Este o companie cu cifra de afaceri medie si cu profit mic. De exemplu, in 2012, la o cifra de afaceri de 1,7 milioane de euro, profitul a fost de...900 de euro. La fel, s-a intamplat si in 2011.

Bani de pe drumuri

Familia Dragomir mai detine si compania OYL COMPANY HOLDING AG. In aceasta societate, Corneliu Dragomir este administrator si, in acelasi timp, asociat, alaturi de sotia sa, Cleopatra. Firma a luat fiinta in 2006 si s-a dezvoltat prin otinerea unor contracte pentru constructii de drumuri.

In urma cu doua zile, compania a obtinut contractul de unic prestator pentru deszapezirea drumurilor nationale de pe raza judetului Ialomita.

Aceiasi firma a mai primit, tot in 2013, contracte de intretinere a drumurilor din judetul Constanta.

Oyl Company Holding AG a avut si unele probleme in relatia cu statul, fiind obligat de Consiliul Judetean Ialomita sa refaca, anul acesta, un drum judetean (DJ213) a carui reparatie primise 12,2 milioane de lei.

Familia Dragomir este una dintre cele mai bogate din Ialomita. Cei doi soti mai detin si o cariera de piatra, pe care au deschis-o in 2010 si in care au investit 1,6 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#afaceri fonduri europene, #companii fonduri europene, #centru afaceri Slobozia, #afaceri companii Slobozia , #Absorbtie fonduri europene