Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul minimalizeaza importanta atentionarilor CE

Guvernul minimalizeaza importanta atentionarilor CE


Atentionarile transmise Guvernului de CE reprezinta doar "o abordare generala" a Comisiei fata de Romania privind implementarea Planului de absorbtie a fondurilor UE, sustine Executivul, adaugand insa ca ministrul Orban este in aceste zile la Bruxelles pentru ca Romania sa fie cat mai putin afectata.

Intr-un comunicat in care incearca sa minimalizeze importanta observatiilor transmise de catre reprezentantii Comisiei Europene (CE), Guvernul arata ca informatiile din presa nu sunt decat "niste informatii uzuale" cu privire la contactele diplomatice curente pe care Reprezentanta Permanenta a Romaniei la Uniunea Europeana le are cu factorii responsabili din cadrul Comisiei Europene.

"Este regretabil ca anumiti functionari au transmis public aceste informatii cu caracter tehnic, informatii care fac parte din categoria secretului de serviciu si care pot dauna imaginii Romaniei, ele neavand caracter de decizie", arata Guvernul.

Informatiile prezentate acum de Guvern drept "secret de serviciu" erau caracterizate de premierul Victor Ponta drept "minciuni".

"Asa cum Ministerul Afacerilor Europene a anuntat deja, in mod transparent, in acest moment exista o misiune de audit in desfasurare, iar eventualele masuri vor fi anuntate public, la sfarsitul acestei actiuni. Totodata, reamintim ca premierul Victor Ponta impreuna cu ministrul Leonard Orban au anuntat inca din luna iunie faptul ca exista un pericol mare de suspendare a unor Axe din cadrul Programelor operationale, din cauza neregulilor descoperite de reprezentantii Comisiei Europene in activitatea fostei guvernari", precizeaza Guvernul.

Executivul mai arata ca ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, se afla in aceste zile la Bruxelles, "tocmai in ideea in care se fac eforturi deosebite pentru ca Romania sa fie cat mai putin afectata in acest domeniu", iar proiectele "sa mearga inainte pe cat posibil".

Reprezentantii Comisiei Europene au transmis ambasadorului Romaniei la UE ca au constatat ca planul de masuri pentru cresterea absorbtiei de fonduri europene a esuat, ca autoritatile de executie refuza asistenta institutiilor financiare si ca administratia e "paralizata" in actualul context national.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1264 ori