Cati angajati din Ministerul Economiei gestioneaza fondurile UE?

Vineri, 23 Martie 2012, ora 13:11
1640 citiri
Cati angajati din Ministerul Economiei gestioneaza fondurile UE?

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a detasat sase consilieri personali si o echipa de specialisti din aparatul propriu al institutiei la structurile care se ocupa de gestionarea fondurilor europene din cadrul MECMA, potrivit unui comunicat al ministerului.

"Aceasta decizie a fost luata in urma analizei gradului de absorbtie a fondurilor europene, pentru urgentarea procesarii eficiente a dosarelor depuse, pentru eliminarea intarzierilor si respectarea termenelor procedurale ale proiectelor.

Prin detasarea celor sase consilieri si a echipei de specialisti, numarul angajatilor din structurile MECMA care se ocupa de gestionarea fondurilor europene a crescut cu 10%", se mai arata in comunicat.

Atragerea de fonduri europene este un obiectiv major al MECMA pentru anul 2012, alaturi de listarea companiilor de stat si introducerea managementului corporatist.

"In acest sens, la nivelul institutiei se fac analize saptamanale dedicate implementarii si atragerii de fonduril europene. MECMA isi propune ca 2012 sa reprezinte anul cu cel mai inalt plafon de rambursari catre beneficiari de pana acum", au mai spus oficialii ministeriali.

In urma cu o saptamana, Bode a afirmat ca rata absorbtiei fondurilor UE la nivelul Ministerului Economiei este de 17%.

"Este un procent care pe mine ma nemultumeste si vreau sa fac tot posibilul ca in 2012 sa ajungem la cel mai inalt plafon de rambursari pentru beneficiari. Sper si am speranta ca vom reusi", a precizat ministrul.

In opinia sa, cauzele care au determinat un nivel de absorbtie scazut sunt legate de achizitiile publice si perioadele lungi de evaluare a proiectelor.

"In Romania, perioadele lungi de evaluare si problemele pe partea de achizitii publice duc la intarzieri nepermise, iar principalul nostru interes este legat de eliminarea oricaror intarzieri si respectarea termenilor procedurali. Problemele sistemice din domeniu pot fi rezolvate prin determinare, cu oameni pregatiti si masuri de eficienta", a mentionat Bode.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#absorbtie fonduri europene, #angajati minister Economie fonduri UE, #gestionare fonduri UE , #Absorbtie fonduri europene