Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cati angajati din Ministerul Economiei gestioneaza fondurile UE?

Cati angajati din Ministerul Economiei gestioneaza fondurile UE?


Ministrul Economiei, Lucian Bode, a detasat sase consilieri personali si o echipa de specialisti din aparatul propriu al institutiei la structurile care se ocupa de gestionarea fondurilor europene din cadrul MECMA, potrivit unui comunicat al ministerului.

"Aceasta decizie a fost luata in urma analizei gradului de absorbtie a fondurilor europene, pentru urgentarea procesarii eficiente a dosarelor depuse, pentru eliminarea intarzierilor si respectarea termenelor procedurale ale proiectelor.

Prin detasarea celor sase consilieri si a echipei de specialisti, numarul angajatilor din structurile MECMA care se ocupa de gestionarea fondurilor europene a crescut cu 10%", se mai arata in comunicat.

Atragerea de fonduri europene este un obiectiv major al MECMA pentru anul 2012, alaturi de listarea companiilor de stat si introducerea managementului corporatist.

"In acest sens, la nivelul institutiei se fac analize saptamanale dedicate implementarii si atragerii de fonduril europene. MECMA isi propune ca 2012 sa reprezinte anul cu cel mai inalt plafon de rambursari catre beneficiari de pana acum", au mai spus oficialii ministeriali.

In urma cu o saptamana, Bode a afirmat ca rata absorbtiei fondurilor UE la nivelul Ministerului Economiei este de 17%.

"Este un procent care pe mine ma nemultumeste si vreau sa fac tot posibilul ca in 2012 sa ajungem la cel mai inalt plafon de rambursari pentru beneficiari. Sper si am speranta ca vom reusi", a precizat ministrul.

In opinia sa, cauzele care au determinat un nivel de absorbtie scazut sunt legate de achizitiile publice si perioadele lungi de evaluare a proiectelor.

"In Romania, perioadele lungi de evaluare si problemele pe partea de achizitii publice duc la intarzieri nepermise, iar principalul nostru interes este legat de eliminarea oricaror intarzieri si respectarea termenilor procedurali. Problemele sistemice din domeniu pot fi rezolvate prin determinare, cu oameni pregatiti si masuri de eficienta", a mentionat Bode.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1448 ori