Basescu si Ponta isi paseaza reciproc esecul absorbtiei fondurilor europene

Vineri, 10 August 2012, ora 09:50
2001 citiri
Basescu si Ponta isi paseaza reciproc esecul absorbtiei fondurilor europene

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca reducerea prognozei de crestere economica pentru acest an a fost cauzata de seceta, de faptul ca actualul Guvern nu a luat masuri pentru stimularea economiei si s-a blocat in absorbtia fondurilor europene.

Pe de alta parte, si premierul Victor Ponta are cateva reprosuri de facut guvernarii PDL, pe tema gestionarii fondurilor europene.

Traian Basescu a fost intrebat, intr-o conferinta de presa sustinuta, joi, la sediul sau de campanie, despre reducerea prognozei de crestere economica pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB.

Guvernul reduce din nou prognoza de crestere economica pentru 2012

"E seceta, e lipsa de orice activitate a Guvernului, de minimala stimulare a economiei si, mai ales, Guvernul Ponta s-a impotmolit la absorbtia fondurilor europene. S-au impotmolit si asta afecteaza foarte mult crearea de locuri de munca", a raspuns el.

La observatia ca nici anterior rata de absorbtie a fondurilor europene nu era foarte buna, Basescu a raspuns: "Da, dar nici zero nu era, cum e de cand e Ponta".

"Inca luase un trend pozitiv rata de absorbtie, dar de cand a venit domnul Ponta s-a oprit finantarea europeana", a mai sustinut el.

Ministrii PDL, de vina pentru esecul absorbtiei fondurilor europene

La randul sau, premierul Victor Ponta i-a acuzat joi pe fostii ministri ai Muncii din partea PDL Ioan Botis, Sulfina Barbu si Sebastian Lazaroiu de pierderea unor fonduri europene, dupa ce actualul Guvern a primit rapoarte de audit din 2010 si 2011, pe marginea acestui subiect.

Ponta: Fostii ministri ai Muncii sunt vinovati de pierderea unor fonduri UE

Victor Ponta a recunoscut ca asteptarile sale privind absorbitia fondurilor UE au fost "hiperoptimiste".

"Evaluarile, sperantele referitoare la fondurile europene care vor fi accesate si vor fi incasate efectiv a fost hiperoptimista. Practic, noi acum suntem in grafic cu absortia de fonduri europene, dar avem si ne vin din urma auditurile pe 2010 si 2011 pe care nu le mai putem schimba si care inseamna bani pierduti.

Plan pe 2013: Reformarea sistemului de absorbtie a fondurilor europene

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Traian Basescu Guvernul Ponta, #Traian Basescu fonduri europene, #Traian Basescu crestere economica, #crestere economica romania , #Absorbtie fonduri europene