Anca Boagiu vrea sa schimbe din functie 20 din cei 29 de directori din CNADNR

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 16:09
1664 citiri
Anca Boagiu vrea sa schimbe din functie 20 din cei 29 de directori din CNADNR

Ministrul transporturilori, Anca Boagiu, intentioneaza sa schimbe din functie majoritatea directorilor din conducerea centrala a Companiei Nationale de Drumuri, din cauza rezultatelor slabe in absorbtia fondurilor europene si intarzierii lucrarilor, au declarat marti pentru NewsIn surse din MTI.

"Ministrul intentioneaza sa faca aceste schimbari in perioada imediat urmatoare. In prezent, ministrul analizeaza stadiul lucarilor contractelor in derulare. Noul ministru este nemultumit de rezultatele slabe in atragerea fondurilor europene si intarzierea lucrarilor care se afla in executie. Boagiu a mai constatat ca sunt probleme in incasarea veniturilor din rovinieta si ca este intarziata punerea in aplicare a sistemului de verificare a platii rovinietelor", au spus pentru NewsIn sursele citate.

Aceleasi voci spun ca noul ministru de la transporturi este hotarat sa elimine deficientele constatate in activitatea companiei si ca directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, "este pe picior de plecare".

Totodata, potrivit surselor, Boagiu ar fi numit-o in functia de director adjunct pe proiecte cu finantare externa pe Daniela Draghia, care i-a luat locul Roxanei Moise.

"Anca Boagiu a mai constatat problemele din agentiile de control si incasare unde se produc fraude. Totodata, aceasta a mai sesizat faptul ca nu au fost incasate veniturile realizate in urma amenzilor aplicate in urma controalelor efectuate autovehiculelor in trafic. In plus, unii dintre angajatii de la drumuri care ocupau posturi de directori sau sefi de proiecte nu aveau studii de specialitate, ei fiind absolventi ai Facultatii de Agronomie sau ai Academiei Tehnice Militare" au mai spus aceleasi surse.

Anca Boagiu a aprobat miercuri, prin ordin de ministru, constituirea Comisiei de control pentru verificarea activitatii la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Activitatea acestei Comisii se va derula in perioada 7 septembrie - 14 septembrie, urmand ca la finalul acestei actiuni sa fie prezentat un raport de control cu concluzii si propuneri de masuri.

"Am demarat controlul pentru verificarea activitatii la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru stabilirea cauzelor care au generat intarzierile in realizarea proiectelor, atat a celor cu finantare externa rambursabila si nerambursabila, cat si a celor finantate de la bugetul de stat. Este inadmisibil ca ministerul care cu ani in urma avea cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor comunitare sa ajunga in situatia in care sa fie dominat de intarzieri in derularea proiectelor, de cresteri ulterioare ale valorii contractelor sau de contestatii pe banda la serviciile si lucrarile angajate. Toate aceste probleme au facut ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii sa fie pe ultimul loc la capitolul aborbtia fondurilor structurale si de coeziune. In urma controlului vom putea sti daca in spatele acestor intarzieri sunt cauze obiective sau mai mult de atat. ", a declarat ministrul Boagiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#boagiu cnadnr fonduri absorbtie , #Absorbtie fonduri europene