Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Absorbtia fondurilor UE poate fi peste tinta de 20%

Absorbtia fondurilor UE poate fi peste tinta de 20%


Consultantul pentru Fonduri Europene Marius Bostan a declarat, la The Money Channel, ca perioada alegerilor este una prielnica pentru ca autoritatile sa-si sporeasca interesul pentru atragerea fondurilor UE, astfel ca absorbtia sa fie peste tinta minimala de 20% propusa pentru 2012 de Leonard Orban.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara in septembrie ca are ca tinta cresterea ratei de absorbtie la minim 20% in ceea ce priveste politica de coeziune pana la sfarsitul anului 2012.

"Cred ca tinta asta de 20% este o tinta minimala propusa de ministrul Orban, avand in vedere ca s-au demarat proiecte de mare anvergura, proiecte care au fost contractate anul trecut si chiar au inceput, chiar unora li s-a definitivat faza de proiectare. Deci, eu zic ca e tangibil, 20% e o tinta tangibila si e, dupa parerea mea, o tinta minimala. Domnia sa (Leonard Orban, n.r) a si spus acest lucru - ca vede o rata a absorbtiei situata intre 20 si 25%", a precizat Bostan

Acesta s-a aratat optimist in ceea ce priveste eforturile autoritatilor locale si judetene pentru a accesa fonduri europene peste tinta de 20% propusa in toamna de Leonard Orban.

"Eu cred ca exista o sansa sa absorbim mai mult. Adica, vazand rapoartele de final de an pe absorbtie, vazand indicatorul de contractare care e foarte mare. Contractele sunt semnate. Eu cred ca orice autoritate publica care gestioneaza, ma refer la autoritati locale, autoritati judetene, au tot interesul ca in aceasta perioada sa-si faca treaba foarte bine. Eu cred ca faptul ca este un an electoral poate accelera. E vorba de un control al cetateanului. Exista si partea de dezorganizare data de anumite branse si de alegeri", a spus Bostan.

Cel mai important in atingerea ratei de absorbtie propuse este capacitatea de previzionare a problemelor si riscurilor, a mai precizat consultantul pentru Fonduri Europene, Marius Bostan.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1852 ori