Vom spune adio utilizării telefonului la volan. Sistemul care devine obligatoriu din 2024 pentru toți producătorii auto

Sambata, 18 Noiembrie 2023, ora 12:44
0 citiri
Vom spune adio utilizării telefonului la volan. Sistemul care devine obligatoriu din 2024 pentru toți producătorii auto
Folosirea telefonului mobil în mașină este periculoasă FOTO Twitter

Instalarea obligatorie a unui sistem de detectare a distragerii atenției șoferului pune capăt privirilor fugitive pe care le aruncăm telefoanelor noastre mobile în timp ce conducem.

Folosirea telefonului mobil în mașină este în prezent una dintre cele mai frecvente cauze de accidente, obligând nu doar polițiștii, ci și producătorii auto să caute modalități de limitare a fenomenului.

Așadar, în afară de cele mai stricte controale, cei care sunt obișnuiți să arunce priviri către telefoanele mobile în timpul conducerii se vor confrunta și cu sistemul care detectează distragerea atenției sau oboseala șoferului unui vehicul.

Sistemul de detectare a distragerii atenției devine obligatoriu pentru toate vehiculele noi de pasageri care urmează să apară pe piața europeană din iulie 2024, împiedicând șoferul să-și ia ochii de la drum.

Acest sistem special constă dintr-o cameră care monitorizează în mod constant ochii șoferului, detectând fie distragerea atenției, fie oboseala.

Ori de câte ori privirea șoferului coboară și se îndepărtează de la drum, sistemul va genera o alertă.

În funcție de viteza cu care se deplasează vehiculul, se va regla și flexibilitatea sistemului. De exemplu, dacă viteza de conducere este mai mare de 50 km/h, atunci sistemul va produce notificarea mai devreme, iar în cazul în care viteza mașinii este mai mică, notificarea va fi reprodusă cu o mică întârziere.

Știind că sistemul care detectează dacă șoferul sau pasagerul poartă centura s-a dovedit extrem de eficient, sistemul de recunoaștere a distragerii atenției poate pune capăt utilizării telefonului mobil de către șoferi în mașină, limitând până la 30% șansele unui accident grav în mediul urban.

...citeste mai departe despre "Vom spune adio utilizării telefonului la volan. Sistemul care devine obligatoriu din 2024 pentru toți producătorii auto" pe Ziare.com

Ramele de ochelari: Ce modele îți poți alege?
Ramele de ochelari: Ce modele îți poți alege?
În lumea fashion, ochelarii nu sunt doar o necesitate, ci și un accesoriu de stil. Citește în continuare pentru a descoperi o gamă variată de rame de ochelari, de la cele clasice la cele...
Cum trebuie alese soluțiile folosite pentru dezinfectarea instrumentarului medical?
Cum trebuie alese soluțiile folosite pentru dezinfectarea instrumentarului medical?
Dezinfectarea corectă a instrumentarului medical este un proces de maximă importanță pentru menținerea sănătății pacienilor și a cadrelor medicale. În acest articol poți afla mai multe...
#folosire, #telefon mobil, #condus, #sistem, #obligatoriu, #2024, #detectare, #atentie , #Stiri Auto