Votul in plenul Camerei Deputatilor asupra OUG 50, amanat pentru joi

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 16:31
918 citiri
Votul in plenul Camerei Deputatilor asupra OUG 50, amanat pentru joi

Votul asupra ordonantei de urgenta a Guvernului 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori a fost amanat pentru sedinta Camerei Deputatilor de joi, relateaza Mediafax.

Dupa dezbaterile generale asupra ordonantei 50, care au avut loc luni, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a propus ca discutia pe articole si votul final sa fie amanate pentru joi, avand in vedere consistenta ordonantei.

La dezbaterile generale, PNL si PSD au sustinut varianta initiala a ordonantei, aratand ca, daca vor fi acceptate modificarile facute in comisia de buget, nu vor vota aceasta ordonanta.

Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolaescu a aratat ca liberalii vor contesta actul normativ la Curtea Constitutionala daca vor trece amendamentele din Comisia de buget, considerand ca aceste amendamente dau castig de cauza FMI si bancilor si nu consumatorilor.

Liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a precizat ca o parte dintre deputatii minoritatilor vor vota ordonanta in forma adoptata de Guvern, aratand ca nu crede ca exista "o entitate privata sau neprivata care sa poata sa-si impuna vointa asupra vointei unei natiuni".

In schimb, reprezentantii UDMR si PDL au sustinut amendamentele adoptate de Comisia de buget.

Petru Lakatos (UDMR) a precizat ca in comisie au fost aduse modificari pozitive la Ordonanta.

Constantin Dascalu (PDL) a aratat ca prin amendamentele din comisie nu se aduce niciun prejudiciu clientului.

"Nu este normal ca din sistemul bancar sa facem institutii de protectie sociala. Aceasta este treaba Guvernului", a spus Dascalu.

Deputatii din Comisia de buget, finante si banci au aprobat, miercuri, raportul favorabil pentru OUG 50, cu amendamente, actul normativ urmand sa fie supus aprobarii plenului.

Unul dintre amendamentele adoptate de membrii comisiei prevede ca majoritatea prevederilor OUG 50/2010 privind creditele acordate populatiei se aplica doar la contractele de imprumut incheiate dupa intrarea in vigoare a actului normativ. 

#vot, # plen, # camera, # deputatilor, # oug 50 , #stiri FMI