Votul de incredere din Grecia, o veste buna pentru UE

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 10:13
1077 citiri
Votul de incredere din Grecia, o veste buna pentru UE

Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, sustine ca votul de incredere acordat de Parlamentul elen noului guvern reprezinta "o veste buna pentru Grecia si pentru Uniunea Europeana in ansamblu" si apreciaza ca a indepartat "un element de incertitudine dintr-o situatie deja foarte dificila", conform NewsIn.

El a precizat, intr-un comunicat, ca votul din Grecia a indepartat "un element de incertitudine dintr-o situatie deja foarte dificila".

Insa el a subliniat ca premierul Giorgios Papandreou trebuie in continuare sa obtina sustinerea Parlamentului pentru reducerile de cheltuieli si reformele fiscale pe care le-au cerut UE si FMI, in schimbul deblocarii banilor de care are nevoie Grecia pentru a evita falimentul.

"Aprobarea acestor masuri, saptamana viitoare, nu numai ca va permite deblocarea rapida a urmatoarei transe din asistenta financiara pentru Grecia; va marca si un pas mare pe drumul Greciei catre finante publice sustenabile si reluarea cresterii economice", a explicat Barroso.

In weekend, ministrii de finante din zona euro au decis sa isi amane decizia privind acordarea imprumutul destinat Atenei, pana cand tara va implementa noi reduceri de cheluieli si programe de privatizare.

Grecia are nevoie de acesti bani - ultima transa din pachetul de salvare UE-FMI in valoare de 110 miliarde de euro - in iulie, pentru a putea face platile catre creditorii sai.

Daca Parlamentul aproba masurile, ministrii de finante se vor reuni din nou in 3 iulie, iar fondurile ar urma sa fie deblocate pana la mijlocul lunii viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vot incredere grecia, #uniunea europeana, #grecia, #barroso , #stiri FMI