Vosganian: FMI este nemultumit de Guvern

Marti, 30 Martie 2010, ora 15:25
989 citiri
Vosganian: FMI este nemultumit de Guvern

Senatorul PNL Varujan Vosganian a apreciat ca discursul presedintelui Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, arata ingrijorarea FMI fata de politicile economice adoptate de guvernul Boc, precizeaza NewsIn.

Vosganian s-a declarat nemultumit de faptul ca Executivul de la Bucuresti foloseste banii de la FMI in mod neadecvat in loc sa-i utilizeze pentru mentinerea cursului de schimb, echilibrarea de plati a Romaniei.

"Sumele de bani au fost alocate in principal pentru onorarea unor responsabilitati fundamentale ale statului, iar aceasta deturnare a banilor FMI de la obiectivul initial este, din pacate, unul din semnele deficientelor in actul de guvernare", a apreciat senatorul PNL.

El a fost mai reticent in ceea ce priveste prognoza facuta de Strauss-Kahn privind economia romaneasca, acuzand Guvernul roman ca a cosmetizat cifrele indicatorior macroeconomici.

"Comisia Europeana a sanctionat deja Guvernul spunand ca datele oferite sunt cosmetizate, deficitul real fiind diminuat cu cel putin doua miliarde de lei", a spus Vosganian.

Liberalul a reclamat faptul ca oficialitatile romane nu au tinut seama de recomandarea Fondului privind acordarea de stimulente fiscale ca mijloc mai eficient de depasire a crizei decat cresterea fiscalitatii.

"Guvernul a facut exact pe dos si nu intelegem ingaduinta cu care FMI trateaza Guvernul Romaniei", a spus fostul ministru al Economiei si Finantelor.

Lui Vosganian i s-a parut foarte importanta recomandarea lui Strauss Kahn de utilizarea unor sume de bani, de pana la 2% din PIB, pentru stimularea economiei, liberalul apreciind ca echivalentul de 2,5 miliarde de euro ar putea fi folosit la capitalizarea CEC si a fondurilor de garantare.

In concluzie, Vosganian a spus ca mesajul adresat Parlamentului de catre Dominique Strauss-Kahn arata ingrijorarea Fondului fata de prestatia autoritatilor romane in gestioanarea economiei.

"Vizita lui Dominique Strauss-Kahn intr-un moment in care indicatorii bugetari se deterioreaza este un semnal de alarma. Pentru prima data, un oficial al FMI evita sa adreseze complimente sau incurajari Guvernului Boc. Este limpede ca FMI este nemultumit de prestatia guvernului Romaniei", a conchis Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#vosganian, #fmi, #guvern, #boc , #stiri FMI