Vosganian: FMI continua, netulburat, sustinerea guvernarii

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 13:30
1143 citiri
Vosganian: FMI continua, netulburat, sustinerea guvernarii

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian spune ca este "straniu" ca FMI sa poarte discutii in preajma motiunii de cenzura, gest care ar demonstra ca oficialii Fondului nu se "sinchisesc" de opozitie, continuand " netulburat" sustinerea guvernarii, informeaza NewsIn.

"Interesant este cum FMI continua, netulburat, sustinerea guvernarii. Faptul ca vizita FMI are loc in timpul dezbaterii motiunii de cenzura este cel putin straniu. De parca FMI da ca sigur insuccesul acesteia. In mod normal, FMI ar fi trebuit sa vina in Romania ori in septembrie, pentru a-si da girul pe proiectul de buget si acesta sa fie depus la timp in Parlament, adica pana in 15 octombrie, ori sa-si amane vizita pentru noiembrie, dupa ce ne-am fi dumirit in legatura cu rezultatul motiunii de cenzura", scrie liberalul pe blog.

Vosganian crede ca faptul ca FMI discuta cu acest Guvern ca si cum nu ar risca sa fie demis e un gest tacit de sustinere.

"Faptul ca la Parlament se voteaza o motiune de cenzura iar vis-à-vis, la sediul Ministerului Finantelor, FMI discuta cu Guvernul despre anul 2011, lasa sentimentul ca FMI nu se prea sinchiseste de opozitie si ca socoteste motiunea de cenzura din 27 octombrie un capriciu pe care nu prea merita sa-l bagi in seama.

FMI se dovedeste, astfel, un partener de cuvant. A fost un sustinator al acestui Guvern de la bun inceput si ii ramane alaturi pana in ultima clipa", conchide vicepresedintele PNL.

#fmi, #guvernare, #sustinere, #vosganian , #stiri FMI