Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vladescu: Scrisoarea FMI si memorandumul catre CE vor pleca "foarte repede"

Vladescu: Scrisoarea FMI si memorandumul catre CE vor pleca "foarte repede"

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, dupa sedinta Executivului, ca scrisoarea de intentie catre FMI si memorandumul cu CE trebuie semnate de guvernatorul BNR, de premier si de presedinte, dupa care pot pleca foarte repede catre finantatorii externi, potrivit Newsin.

"Aceste doua documente vor fi trimise catre cele doua institutii si vor intra in circuitul de aprobare, in asa fel incat undeva spre sfarsitul lunii iunie sa vina transa de la FMI, iar transa de la UE ceva mai tarziu, in functie de procedurile interne ale fiecarei institutii, Romania va beneficia de transele ulterioare.

Una, cea de la FMI, va merge direct la Banca Nationala de data aceasta, iar cealalta, cea de la UE, la Ministerul Finantelor", a declarat Sebastian Vladescu dupa ce Executivul a aprobat in Guvern scrisoarea suplimentara de intentie catre FMI si memorandumul cu UE. Vladescu estimeaza ca cele doua documente vor pleca "foarte repede".


"Trebuie sa semneze guvernatorul, trebuie sa semneze primul ministru, trebuie sa semneze presedintele. Nu am informatii despre agenda domniilor lor, deci poate sa plece maine, poimaine, raspoimaine. Nu e o problema de zile in momentul acesta", a explicat ministrul. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1176 ori
Citeste mai multe desprevladescu scrisoare fmi momerandum ce