Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vladescu: misiunea de evaluare a FMI, in Romania pe 27-29 aprilie

Vladescu: misiunea de evaluare a FMI, in Romania pe 27-29 aprilie

Delegatia FMI ce urmeaza a face prima evaluarea trimestriala a Romaniei din acest an va sosi la Bucuresti in perioada 27-29 aprilie si va sta in Romania circa doua saptamani, a anuntat miercuri ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, citat de NewsIn.

"Urmatoarea misiune de evaluare a FMI vine in Romania pe 27-29 si va sta circa doua saptamani", a declarat Vladescu, dupa intalnirea cu seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks.

Ministrul Finantelor a discutat cu reprezentantul FMI despre modalitati de crestere a veniturilor bugetare, in contextul in care incasarile la bugetul de stat din primele doua luni au fost sub estimarile initiale.


Marti, Franks declara ca Fondul Monetar International ia in calcul o revizuire usoara a estimarilor privind cresterea economica a Romaniei la urmatoarea evaluare din aprilie, in conditiile in care datele macroeconomice au indicat o evolutie sub asteptari.


"Noi facem reevaluari din trei in trei luni. Vom face o revizuire a previziunilor in trei saptamani, cand va sosi misiunea FMI din nou la Bucuresti.


Este adevarat ca ultimele date macroeconomice sunt usor sub asteptarile noastre", a spus Franks, care a precizat ca schimbarile nu vor fi semnificative.


FMI si Guvernul estimeaza acum o crestere a economiei Romaniei de 1,3% pentru acest an.


Romania a negociat anul trecut un pachet de asistenta financiara de aproape 20 miliarde euro de la FMI, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si alte institutii financiare pentru a rezista pe perioada crizei. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1107 ori
Citeste mai multe despreevaluare fmi misiune vladescu