Vladescu: Masurile convenite se aplica din acest moment

Luni, 10 Mai 2010, ora 09:22
1261 citiri
Vladescu: Masurile convenite se aplica din acest moment

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca masurile de austeritate vor fi aplicate pana la sfarsitul anului 2010, insa a precizat ca, in scrisoarea de intentie catre FMI, va exista o limita a cheltuielilor salariale si a numarului de personal si pentru anul viitor, potrivit NewsIn.

"Aceste masuri se aplica incepand cu acest moment, ele sunt masuri la care nu se va reveni in cursul anului 2011.

In cursul lui 2011 vom avea o noua lege a pensiilor, care va stabili un nou cadru de plata a pensiilor si limitele in care se va incadra cheltuiala de pensii, iar in ce priveste cheltuiala pentru sectorul bugetar, in scrisoarea de intentie catre FMI va exista o limita a cheltuielii salariale pentru anul viitor si o limita a numarului de personal", a sustinut ministrul.

Vladescu a subliniat ca, "din acest punct de vedere, masurile constituie baza stabilizarii sistemului de pensii si a sistemului de salarizare in zona bugetara pentru o perioada lunga de timp".

Ministrul a mai spus ca scrisoarea de intentie va fi aprobata in Guvern saptamana care urmeaza, sau cea viitoare, iar in board-ul FMI - dupa data de 20 iunie, nefiind inca stabilit un termen. 

#fmi, #masuri, #vladescu , #stiri FMI