Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vladescu: Majorarea TVA va aduce intre 3,5 si 4 mld lei pana la sfarsitul anului

Vladescu: Majorarea TVA va aduce intre 3,5 si 4 mld lei pana la sfarsitul anului

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat sambata ca majorarea TVA cu cinci puncte procentuale va aduce intre 3,5 si 4 miliarde de lei la buget pana la finele anului 2010, potrivit Newsin.

"Deocamdata aceasta suma este necesara si reusim sa ne inchidem deficitul de 6,8% agreat", a adaugat el. Vladescu a explicat ca majorarea TVA se va face prin ordonanta care modifica Codul Fiscal, aprobata miercuri in Guvern.

El a precizat ca FMI a fost consultat in legatura cu aceasta masura si a fost de acord. "Imi exprim profunda dezamagire ca am crescut azi TVA", a declarat Vladescu.


El a adaugat ca "in niciun caz" nu este cea mai buna masura pentru Romania, dar aceasta a fost impusa de decizia CCR. TVA va cre?te cu cinci puncte procentuale, de la 19% la 24%, de la 1 iulie, a anuntat sambata premierul Emil Boc, la finalul ?edintei extraordinare a Executivului.


Boc a precizat caExecutivul a ales "cea mai buna solutie"in acest moment din punct de vedere al "implicatiilor economice" ?i pentru ca Romania sa poata continua aplicarea Acordului cu FMI, Comisia Europeana ?i Banca Mondiala.


Reprezentanti ai Executivului au declarat anterior pentru NewsIn ca TVA va cre?te de la 19% la 24%, masura ce urmare?te acoperirea unui deficit de 2,5 miliarde de euro generat de decizia CCR de a nu fi reduse pensiile, a decis Guvernul in ?edinta extraordinara de sambata.


Curtea Constitutionala a decis vineri, in urma analizarii Legilor pentru care Guvernul ?i-a asumat raspunderea, ca articolul ce prevede reducerea tuturor pensiilor cu 15% este neconstitutional, precum si cel care prevede recalcularea pensiilor de serviciu ale magistratilor.


Reducerea salariilor bugetarilor cu 25% este constitutionala, au decis judecatorii Curtii. FMI a conditionat acordarea urmatoarei tran?e din imprumut de aplicarea masurilor prevazute in cele doua Legi. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1276 ori
Citeste mai multe desprebuget fmi majorare sebastian tva