Vladescu: Lucram in continuare pe un deficit de 5,9% din PIB

Marti, 04 Mai 2010, ora 13:03
1292 citiri
Vladescu: Lucram in continuare pe un deficit de 5,9% din PIB

Ministerul Finantelor Publice nu a propus deocamdata FMI modificarea tintei de deficit bugetar, stabilita pentru acest an la 5,9% din PIB, a declarat marti ministrul de resort, Sebastian Vladescu, desi Fondul Monetar International a revizuit in scadere prognoza de crestere economica pentru 2010, precizeaza Mediafax.

"Nu am propus deocamdata niciun deficit. Deficitul cu care lucram este de 5,9% din PIB", a spus Vladescu.

FMI a anuntat inainte de inceperea discutiilor privind a patra evaluare a acordului stand-by, ca a modificat prognoza de crestere economica a Romaniei in acest an de la 1,3% la 0,8%.

Vladescu, a declarat, luni, ca una dintre analizele discutate cu echipa FMI prezenta la Bucuresti indica scaderea conomiei si in acest an, precizand insa ca nu a fost inca stabilita o estimare finala.

In conditiile in care prognoza de cresetere economica ar putea fi ajustata si mai mult in jos, atunci si revizuirea bugetara implicita la nivelul veniturilor programate va fi mai ampla, iar mentinerea deficitului la 5,9% din PIB va presupune masuri suplimentare de reducere a cheltuillor, ori de crestere a incasarilor, sau variante combinate.

#vladescu deficit fmi scadere economie , #stiri FMI