Viitorul acord, de tip preventiv, al CE cu Romania va incepe la 1 mai

Marti, 08 Februarie 2011, ora 12:15
1158 citiri
Viitorul acord, de tip preventiv, al CE cu Romania va incepe la 1 mai

Acordul de tip prevetiv care va fi semnat de Romania cu Comisia Europeana ar putea intra in vigoare incepand cu 1 mai, a declarat marti directorul de tara pentru Romania al Comisiei Europene, Istvan Szekely, anunta Mediafax.

"Daca va fi aprobat de Consiliul European, programul va incepe pe 1 mai. Misiunea CE a avut succes, au fost indeplinite cerintele pentru a completa ultima evaluare si pentru a elibera transa de 150 de miilioane de euro", a afirmat Szekely.

El a aratat ca misiunea comuna FMI, CE si Banca Mondiala a definit deocamdata doar tintele majore care trebuie atinse in cadrul viitorului acord, urmand ca in perioada urmatoare sa fie realizata etapizarea si realizarea concreta a calendarului.

"Romania a iesit din zona de pericol pentru ca si-a consolidat finantele publice si ca este pe calea de a reduce deficitul bugetar la sub 3% in 2012, mai ales avand in vedere ca masurile fiscale au fosat deja adoptate (...) Este momentul pentru Romania sa continue reformele structurale si sa treaca pe crestere economica", a mai spus Szekely.

#crestere economica, #reducere deficit bugetar, #reforme structurale, #acord ue , #stiri FMI