Videanu: Vreau sa fiu "un ministru al patronilor"

Marti, 23 Martie 2010, ora 23:00
1565 citiri
Videanu: Vreau sa fiu "un ministru al patronilor"

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat, marti, ca vrea sa fie "un ministru al patronilor", pentru ca acestia isi asuma riscuri, si va crea in cadrul institutiei pe care o conduce un consiliu consultativ format din reprezentanti ai patronatelor.

"Am luat in aceasta saptamana decizia de a avea, in Ministerul Economiei, un consiliu consultativ format din reprezentanti ai structurilor patronale. Vreau sa fiu un ministru al patronilor, pentru ca dumneavostra va asumati riscuri", a spus Videanu, intr-o alocutiune adresata reprezentantilor Asociatiei Patronale a Investitorilor Italieni din Romania.

Videanu a adaugat ca este optimist ca in trimestrul al doilea al acestui an Romania va inregistra o usoara crestere economica comparativ cu trimestrul al doilea al anului 2009. "Romania se apropie rapid de recastigarea investments grade", a spus Videanu.

Agentiile de rating S&P si Fitch au scos Romania, in toamna anului 2008, din categoria "investements grade" (risc redus pentru investitii). Moody's este singura mare agentie de evaluare care nu a retrogradat calificativul tarii in categoria "junk".

Videanu a afirmat ca semnale pozitive pentru cresterea economiei sunt succesul emisiunii de eurobonduri de un miliard de euro si indeplinirea obligatiilor asumate de Guvern fata de Fondul Monetar International.

Ministrul a precizat ca in aceasta perioada consumul de electricitate in sectorul industrial, pe care il vede drept un indicator al evolutiei economiei, creste lunar cu 3-4%. "Din punctul meu de vedere partial lucrurile au fost rezolvate.

Nimeni in lume nu s-a incumetat sa puna diagnosticul crizei si sa incerce sa gaseasca o solutie. (...) Guvernul a reusit, intr-un an turbat, sa realizeze 100% angajamentele fata de FMI. Comenzile noi in industrie au crescut cu circa 17%.

Industria este motorul cresterii economice in viitor", a spus Videanu. El a afirmat ca ar fi fost "o drama" daca leul s-ar fi devalorizat cu 30-40%, iar Romania ar fi intrat "intr-o spirala inflationista" ale carei efecte ar fi fost imposibil de estimat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
#comert, #economie, #ministru, #patroni, #videanu , #stiri FMI