Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Videanu va negocia cu FMI si CE stergerea datoriilor unor companii de stat

Videanu va negocia cu FMI si CE stergerea datoriilor unor companii de stat

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat marti ca va discuta cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE) despre stergerea datoriilor unor companii de stat aflate sub autoritatea ministerului, relateaza NewsIn.

"Acest lucru vrem sa-l discutam si cu reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene, in ideea de a curata (n.r.companiile de datorii).

Vrem sa utilizam aceasta forma de ajutor de stat pentru a nu introduce acest balast in cele doua companii (n.r.care vor fi infiintate in urma reorganizarii strategiei energetice)", a afirmat Adriean Videanu.


Potrivit ministrului, este posibil ca aceste stergeri sa fie facute inainte sau concomitent cu formarea celor doua companii. "In opinia mea, poate fi in zona ajutorului de stat eligibil.


Acest lucru reiese si din evaluarea pe care consultantii, avocatii nostri au facut-o si cred ca vom avea suficiente argumente pentru a convige Comisia in legatura cu acest lucru", a adaugat Videanu.


Ministrul Adriean Videanu a declarat la inceputul lunii aprilie ca Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN), Compania Nationala a Huilei (CNH) si Compania Nationala a Uraniului (CNU), aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, urmeaza sa fie monitorizate timp de doi ani, in urma acordului cu FMI.


Potrivit secretarului de stat in cadrul ministerului economiei, Tudor Serban, aceasta monitorizare consta in faptul ca aceste institutii de stat nu au voie sa majoreze salariile si vor urma o politica de restructurare drastica.


Totodata, vor fi monitorizate arieratele acumulate de aceste companii de stat. Adriean Videanu a participat marti la Forumul Economic Europa-Rusia, ce se desfasoara la Bucuresti, in perioada 25-27 mai. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1229 ori
Citeste mai multe desprece companii datorii fmi salarii