Videanu: statul va mai privatiza 5 companii

Joi, 29 Iulie 2010, ora 16:08
1202 citiri
Videanu: statul va mai privatiza 5 companii

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat joi ca, pe langa intentia Guvernului de a vinde participatii minoritare pe Bursa, statul vrea sa privatizeze alte cinci companii, si anume Avioane Craiova, IOR, Santierul Mangalia, Cuprumin si Moldomin, informeaza NewsIn.

"Pe langa intentia Guvernului de a vinde participatii minoritare pe Bursa, pentru ca, in opinia noastra, reprezinta cel mai transparent instrument de privatizare, dar si pentru ca avem nevoie sa dam un impuls pietei de capital, mai avem si alte companii care fac obiectul demararii procedurii de privatizare, Avioane Craiova, IOR, Santierul Mangalia, Cuprumin si Moldomin", a mentionat Videanu.

Totodata, Videanu a precizat ca, in sedinta de Guvern de miercuri, au fost aprobate bugetele rectificate pentru toate companiile din subordinea ministerului, in vederea reducerii cu 20% a cheltuielilor cu bunurile si serviciile.

"In urma analizei pe care am facut-o am constatat cu totii ca, la 30 iunie, pentru toate cele trei societati comerciale monitorizate, Termoelectrica, Elcen si Compania Nationala a Huilei, au fost realizate tintele de reducere a pierderilor si arieratelor", a precizat Videanu.

Pe de alta parte, Videanu s-a intalnit joi cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE) si Banca Mondiala (BM), discutiile avand ca tema, printre altele, bugetele de venituri si cheltuieli ale companiilor din subordinea ministerului, estimarile de reducere a pierderilor si arieratelor, precum si vanzarea emisiilor de CO2.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#bursa, #companii, #participatii, #privatizare, #videanu , #stiri FMI