Vicepresedintele Comisiei Europene cere dizolvarea troicii CE - BCE - FMI

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 15:14
1230 citiri
Vicepresedintele Comisiei Europene cere dizolvarea troicii CE - BCE - FMI

Troica formata din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI ar trebui desfiintata, intrucat Europa isi poate rezolva acum singura problemele, fara implicarea Fondului, a afirmat comisarul UE pentru Justitie si vicepresedintele CE, Viviane Reding, potrivit presei germane.

"Troica ar trebui desfiintata. (...) A fost necesara intr-o stituatie de urgenta, in care trebuia actionat urgent, dar acum Europa are experienta si instrumentele necesare pentru a derula analize adecvate si pentru a interveni in chestiuni economice si financiare", a declarat Reading, potrivit Stuttgarter Zeitung.

Europa isi poate rezolva acum problemele si fara implicarea FMI, a adaugat Reading.

Troica negociaza si supravegheaza programele de ajutor financiar pentru tarile cu probleme financiare din zona euro, precum Grecia, Portugalia, Irlanda sau Cipru.

Germania a insistat constant ca FMI sa fie implicat in imprumuturile acordate acestor tari, pentru a avea o siguranta mai mare privind respectarea angajamentelor pentru reforme si masuri de austeritate.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat in iunie ca implicarea Fondului nu ar trebui sa fie o solutie permanenta. Schaeuble a afirmat ca institutia internationala s-ar putea retrage doar dupa incheierea actualelor programe, in timp ce Reading considera ca FMI ar putea parasi troica si in cateva luni.

#troica CE BCE FMI, #troica creditori internationali, #Viviane Reding desfiintare troica, #troica creditori internationali FMI , #stiri FMI