Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Urmatorul sef al FMI ar trebui sa fie dintr-o tara emergenta"

"Urmatorul sef al FMI ar trebui sa fie dintr-o tara emergenta"

Mark Mobius, presedinte-executiv al Franklin Templeton Investments, administratorul Fondului Proprietatatea a declarat, miercuri, ca urmatorul sef al Fondului Monetar International (FMI) ar trebuie sa provina din China, India sau alt stat cu economie in curs de dezvoltare, informeaza Mediafax.

"Ar trebui sa puna pe cineva din China, India sau alt stat din categoria economiilor emergente, care sa inspire aer proaspat in unele din aceste institutii internationale", a spus Mobius, citat de Reuters.

Comentariile sefului Franklin Templeton Investments survin in contextul intensificarii presiunilor pentru demisia directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, dupa ce acesta a fost arestat la New York, sub acuzatia de tentativa de viol.

Batalia pentru succesiunea la conducerea FMI s-a intetit, dupa ce China, Brazilia si Africa de Sud au pus sub semnul intrebarii monopolul europenilor asupra unui post cheie in economia mondiala.

China a cerut ca alegerea urmatorului sef al Fondului sa fie facuta "corect, transparent si in functie de merit".

Aceasta este pentru prima data cand China, al treilea mare actionar al FMI, se implica public in faza de inceput a dezbaterilor pentru selectia directorului general.

Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat, in septembrie 2010, administrator al Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1288 ori