UniCredit isi va sustine subsidiarele din Europa Centrala si de Est

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 15:21
1726 citiri
UniCredit isi va sustine subsidiarele din Europa Centrala si de Est

Grupul bancar intalian UniCredit va sustine subsidiarele din Europa Centrala si de Est si nu prevede riscuri de incapacitate de plata in regiune, a declarat miercuri directorul executiv UniCredit, Alessandro Profumo, citat de Reuters.

UniCredit, cel mai mare creditor din Europa Centrala si de Est, a inregistrat o scadere a cotatiei actiunilor, cauzata printre altele de temerile legate de stabilitatea financiara a regiunii.

"In mod clar vom sustine bancile care fac parte din grup in acea zona. In prezent, nu prevedem riscuri de incapacitate de plata pentru tarile din regiune si, analizand datele, vedem ca performantele bune au continuat si in luna ianuarie", a declarat Profumo.

Situatia subsidiarelor din aceasta regiune este "mult mai buna decat se pare ca a fost descrisa", a mai spus Profumo.

Criza financiara mondiala a afectat economiile emergente din Europa Centrala si de Est.

Unele dintre noile membre ale Uniunii Europene au solicitat finantare de urgenta din partea Fondului Monetar International (FMI).

Comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, a declarat marti ca bancile din Europa de Est ar trebui sa fie recapitalizate de bancile mama din Occident, in cazul in care va fi necesar.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#UniCredit, #Europa, #creditor, #actiuni, #stabilitate financiara , #stiri FMI