Ungaria vrea sa lanseze o emisiune de eurobonduri pana la finalul lui septembrie

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 15:36
1070 citiri
Ungaria vrea sa lanseze o emisiune de eurobonduri pana la finalul lui septembrie

Ungaria vrea sa lanseze o emisiune de eurobonduri pana la finele lui septembrie, in contextul in care isi reindreapta atentia catre acest sector si vrea sa profite de pe urma cresterii increderii investitorilor in politicile guvernamentale, a spus ministrul finantelor Peter Oszko, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Acesta a subliniat ca masurile bugetare aspre care afecteaza populatia au fost aprobate de parlamentari.

otusi, acesta este de parere ca este nevoie de alte reduceri ale cheltuielilor administratiei de stat pentru scaderea deficitului la 3,8% din produsul intern brut (PIB) in 2010, de la 3,9% in 2009.

Luni, parlamentul a aprobat schimbari de taxe pentru 2010, catalogate drept un test important pentru guvernul minoritar si cel mai important punct al acordului pentru finantare semnat cu Fondul Monetar International (FMI) anul trecut.

"Vrem sa testam in perioada urmatoare ce parte a finantarii din piata poate fi folosita.

Este important ca avem o oferta din partea FMI-ului si prin urmare posibilitatea unor alte finantari, in cazul in care acest lucru va fi necesar, dar prima data trebuie sa lucram pentru a gasi metode de finantare din partea pietei si sa aflam despre ce suma poate fi vorba", a spus Oszko.

Intrebat daca Ungaria ar putea emite eurobonduri pana la finalul celui de-al treilea trimestru, Oszko a raspuns ca "acest lucru face parte din planurile noastre".

Ungaria a evitat un colaps financiar in octombrie 2008 cu ajutorul unui pachet de sprijin de 25,1 miliarde dolari, coordonat de Fondul Monetar International.

Economia Ungariei s-a comprimat cu o rata anuala de 6,7% in primul trimestru, peste estimarile preliminare care indicau o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 6,4%

Astfel, economia Ungariei s-a comprimat cu cea mai mare rata din 1996, cand datele trimestriale au inceput sa fie publicate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eurobonduri, # investitori, # PIB, # finantare , #stiri FMI