Ungaria va primi cea de a doua transa a imprumutului de la FMI

Joi, 26 Martie 2009, ora 09:11
1108 citiri
Ungaria va primi cea de a doua transa a imprumutului de la FMI

Consiliul de directori ai Fondului Monetar International a aprobat miercuri cea de a doua transa a imprumutului obtinut in noiembrie de Ungaria, considerand ca aceasta tara a indeplinit conditiile fixate, a anuntat Ministerul de Finante de la Budapesta, citat de Reuters.

Ungaria poate primi in urmatoarele zile transa de 2,5 miliarde de euro din imprumutul de 12,3 miliarde de euro aprobat de FMI, a anuntat ministerul intr-un comunicat.

Ungaria a obtinut in noiembrie 2008, de la FMI, UE si Banca Mondiala, cel mare pachet de sprijin pentru o economie emergenta de la declansarea crizei, in valoare de 20 miliarde euro, din care 12,3 miliarde euro de la FMI. Anterior, Ungaria mai primise cinci miliarde euro de la Banca Centrala Europeana (BCE).

In conditiile crizei, Ungaria a fost nevoita, pentru a indeplini conditiile stricte de deficit bugetar, sa recurga la majorari de taxe, principalele masuri vizand cresterea TVA cu trei puncte procentuale, la 23%, incepand cu 20 iulie 2009, si majorarea impozitului pe profit, de la 16% la 19%. In schimb, a fost eliminat "impozitul pe solidaritate", introdus in 2006 si care era de 4%.

Ungaria este printre tarile europene cele mai afectate de criza. Moneda ungara, forintul, a atins niveluri record de depreciere fata de euro luna aceasta, iar analistii avertizeaza ca incertitudinea politica actuala va afecta si mai mult pietele si increderea investitorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#conditii, #criza, #fmi, #transa, #tva, #ungaria , #stiri FMI