Un director executiv al Bank of China ar putea prelua un post in conducerea FMI

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 11:39
1163 citiri
Un director executiv al Bank of China ar putea prelua un post in conducerea FMI

Un director executiv al Bank of China ar putea prelua un post de conducere la Fondul Monetar International (FMI), au declarat marti pentru Reuters surse apropiate situatiei, in contextul eforturilor Chinei de a-si consolida influenta in cadrul institutiei financiare internationale.

Vicepresedintele executiv al Bank of China, Zhu Min, fost economist la Banca Mondiala, ar putea trece mai intai printr-o functie la banca centrala chineza, inainte de a-si asuma rolul din conducerea FMI, au aratat sursele citate, informeaza Mediafax.

Atat China, cat si alte mari puteri economice emergente, precum India si Brazilia, doresc sa poata influenta in mai mare masuri decat in prezent deciziile din conducerea FMI, in timp ce institutia financiara are nevoie si de sprijinul Beijingului pentru a implementa programele ambitioase de refroma globala, in contextul crizei, transmite Reuters.

"China are nevoie de un set de reglementari globale favorabile, care sa-i sustina cresterea economica si reformele pietei de capital. Experienta internationala a lui Zhu, precum si trecutul sau il fac o alegere buna pentru postul de la FMI", a comentat un analist chinez, adaugand ca plecarea lui Zhu Min nu ar avea un impact negativ semnificativ la Bank of China.

Zhu Min a facut masteratul la Universitatea Princeton si are un doctorat in economie de la Universitatea John Hopkins.

El s-a alaturat Bank of China in 1996 pentru a ajuta banca sa deruleze mai multe oferte publice initiale la bursele din Shanghai si Hong Kong.

 

#conducere, # fmi, # china, # Zhu Min , #stiri FMI